15:30, ned, 19. Maj

Nesreča z napihljivim gradom usodna še za enega otroka





Osnovnošolska zabava na avstralski Tasmaniji se je končala tragično, potem ko je napihljiv grad, v katerem so se zabavali številni otroci, v četrtek odnesel močan veter. Policija je sporočila, da je zaradi poškodb v nedeljo umrl še en otrok, ki je že šesta smrtna žrtev nesreče, dva otroka pa ostajata v kritičnem stanju, poroča britanski BBC.

11-letni deček je bil med devetimi učenci, ki so na šolskem sejmu v Devonportu v četrtek padli z višine desetih metrov, potem ko je močan sunek vetra zgrabil grad in ga odnesel v zrak.

Več otrok so prepeljali v bolnišnico, nekaterim so nudili pomoč na prizorišču nesreče. Štirje otroci so umrli takoj, eden še isti dan v bolnišnici, šesti pa v nedeljo. Enega poškodovanega dečka so medtem v petek odpustili iz bolnišnice, dva otroka pa ostajata v kritičnem stanju.

Še vedno ni povsem jasno, kako se je incident odvil in ali je bil grad v času nesreče pritrjen k tlom. Policisti iz Novega Južnega Walesa bodo ta teden odpotovali v Tasmanijo, kjer bodo v okviru preiskave pomagali pri zaslišanju prič.

vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.