19:37, sob, 18. Maj

NK Maribor izgubil v Kidričevem





Mariborčani nadaljujejo skromen niz rezultatov. Na zadnjih sedmih tekmah so le enkrat zmagali in dvakrat remizirali, četrti poraz pa jim je zadal Aluminij iz Kidričevega. Šumarji so se s tremi točkami z zadnjega dvignili na sedmo mesto in imajo zdaj deset točk. Maribor je ostal peti s 14. Na vrhu je Celje s 23 točkami.

V izenačenem prvem polčasu je bil Aluminij tisti, ki je izkoristil nepazljivost mariborske obrambe ter slabše posredovanje vratarja Ažbeta Juga.

Dvoboj se je že takoj začel z napako Juga, ki je v prvi minuti žogo podal do Gala Gorenaka, temu pa je zadetek preprečila požrtvovalna mariborska obramba in žogo preusmerila v kot.

Dve minuti kasneje je po strelu Erica Castra na drugi strani posredoval debitant v državnem prvenstvu, 17-letni Jan Petek. Najstnik v vratih Kidričanov je bil dobro postavljen tudi v peti minuti ob strelu Marka Božića z glavo.

V 12. minuti je dlani Juga ogrel Loren Maružin, Castro pa je po pol ure igre še enkrat, tokrat iz neposredne bližine, preizkusil Petkovo zbranost.

V 34. minuti je Aluminij povedel po visoki podaji prek mariborske obrambe. Sandro Jovanović si je žogo ustavil s prsmi in jo z levico poslal v mrežo. Jug je slabo posredoval, žoga mu je namreč spolzela pod telesom.

Rdeč karton za Mariborčane

Drugi polčas je že v šesti minuti zaznamoval drugi rumeni karton Božića, ki je moral predčasno pod prho po prekršku nad Žanom Baskero na sredini igrišča.

Prav Baskera je v 60. minuti streljal od daleč in izzval obrambo Juga, čeprav je imel na voljo tudi boljše rešitve. Te je imel dve minuti kasneje po strelu od daleč tudi Maružin, a je bil vnovič na mestu Jug.

Tudi Maribor je na drugi strani zapretil v 66. minuti, potem ko je odbita žoga po podaji v kazenski prostor prišla do Ignacia Guerrica, z 20 metrov pa je Argentinec meril meter mimo leve Petkove vratnice.

V 87. minuti bi se lahko le minuto po vstopu na zelenico med strelce vpisal Jakov Katuša, a je z roba kazenskega prostora meril preveč po sredini vrat in Jugu omogočil zanesljivo posredovanje.

V četrti minuti sodnikovega dodatka so imeli vijoličasti še zadnjo priložnost, a je po dolgi podaji Xhuliano Skuka v teku slabo zadel žogo, ki je nato končala prek Petkovih vrat.

Aluminij bo v 12. krogu v nedeljo gostoval pri Kopru, medtem ko bodo vijoličasti dan prej gostili Muro.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.