08:23, ned, 19. Maj

NK Maribor nocoj v boj za napredovanje v Evropi





Potem ko so se nogometaši Olimpije že uvrstili najmanj v skupinski del konferenčne lige, bosta danes svoje upanje, da bi jima uspelo enako, poskušala podaljšati Maribor in Celje.

Štajerska kluba bosta odigrala povratni tekmi 2. kroga kvalifikacij, Mariborčani proti luksemburškemu Differdangeu, Celjani pa proti Vitorii Guimaraes.

Pred povratnima tekmama imata različno izhodišče. Mariborčani so si pred domačo pripravili bolj ugodnega, V Luksemburgu so igrali 1:1, Celjani pa bodo po domačem porazu s 3:4 skušali v gosteh presenetiti portugalsko zasedbo, poroča STA.

Ljudski vrt. Četrtek, ob 20.30. NK Maribor – FC Differdange 03.

Kakšen bo načrt ob lovu na napredovanje?

“Med našimi osnovnimi nalogami je zmanjšanje števila tehničnih napak, ki nam niso dovoljevale, da na prvi tekmi pridemo do konkretnejših zaključkov. Bilo jih je preveč, da bi lahko imeli več priložnosti. Morali bomo biti bolj potrpežljivi pri iskanju lukenj v obrambni postavitvi, z več globinskimi vtekanji, saj jih je bilo v Luksemburgu občutno premalo. Ne glede na pomanjkljivosti v igri veliko pomeni gol, ki smo ga dosegli. Izkoristiti moramo prednost domačega igrišča, verjamem, da bomo potrdili vlogo favorita in si zagotovili uvrstitev v naslednji krog. Moramo biti ofenzivno usmerjeni. Kot ekipa, ki išče zmago, bo treba povečati stopnjo tveganja,” je za klubsko spletno stran povedal trener NK Maribor Damir Krznar.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.