10:50, ned, 28. Apr

NK Maribor poziva navijače k športnemu navijanju v soboto, o kazni po tekmi z Muro pa, da nima povezave z nogometom





Na današnji novinarski konferenci NK Maribor pred sobotno tekmo 24. kroga državnega prvenstva z Domžalami sta trener Ante Šimundža in vrata Ažbe Jug spregovorila tudi o kazni, ki jo je disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije (NZS) naložil Mariboru po incidentu na tekmi z Muro.

“Sama kazen nima veze z nogometom”

Kar se tiče same situacije, v kateri se je zdaj znašel NK Maribor po prekinjeni tekmi v Murski Soboti zaradi uporabe topovskega udara, vratar Ažbe Jug pravi, da je pomembno, da v takih trenutkih znajo stopiti skupaj – tako samo mesto, kot ljudje, ki živijo v tem mestu, zato ker sama kazen nima zveze z nogometom in da kazen ne bo prinesla rešitev.  Poudaril je, da so želeli odigrati tekmo, pa najbo od tiste minute naprej ali pa od vsega začetka. “Obsojam tistega, ki je to naredil. Res je grozno za videti, kar se je zgodilo, a saj pravim, nima veze s   samo igro in samim nogometom,” je še dejal. Dodal je še, da se pri njih ne bo spremenilo nič, osredotočeni so naprej, ker vedo, kaj hočejo. Želijo zmagovati.

Trener Ante Šimundža ni želel komentirati odločitve disciplinskega sodnika, češ da ni povezana s športom. Dejal je, da se bo klub pritožil. Kaj in kako bo v nadaljevanju, pa ne razmišlja: “Povedal sem svoje mnenje in to je to.” Izpostavil pa je, da je Maribor v težkih situacijah vedno stopil skupaj. Prav tako tudi, da so fantje v klubu enotni, da se spodbujajo in kažejo pripadnost klubu ter da razmišljajo o igrišču.

Priprave na sobotno tekmo v Ljudskem vrtu

Vratar Ažbe Jug je dejal,  da je domžalska ekipe nepredvidljiva, ki pa je presenetila na tekmi proti Celju. Prav tako, da je njihova igra zelo dobra. Ob tem pa meni, da priprave NK Maribor na sobotni spopad z Domžalami potekajo dobro. Pravi, da bodo pripravljeni na tekmo. Trener Ante Šimundža je ocenil način igre domžalske skupine kot specifičen.

V soboto odprejo Ljudski vrt za gledalce od 16.30 naprej.

Ljudski vrt bodo odprli za gledalce ob 16.30, tekma se bo začela ob 17.30. Danes so povedali še, da so navijače pozvali k športnemu navijanju.

Spomnimo: disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije (NZS) je Mariboru po incidentu v Murski Soboti naložil 25.000 evrov kazni in tekmo registriral s 3:0 v korist Mure. Naslednje štiri domače tekme pa naj bi NK Maribor odigral pred praznimi tribunami. V NK Maribor se bodo pritožili na to odločitev.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.