20:57, pon, 29. Apr

NKBM v tretji poskus prodaje svojih nepremičnin





Nova kreditna banka Maribor (NKBM) je prejšnji teden objavila že tretje nezavezujoče zbiranje ponudb za prodajo lastnih nepremičnin. V banki niso pojasnili, kako uspešna sta bila podobna letošnja razpisa iz junija in aprila, povedali so le, da je prodaja potekala v skladu s pričakovanji in razmerami na nepremičninskem trgu.

nova kbm

V skupini NKBM so ob tem poudarili, da pri omenjenih razpisih ne gre za prodajo zaseženih nepremičnin, saj banka v primerih, ko nastopa v vlogi hipotekarnega upnika, sama ne odvzema nepremičnin, pač pa prodaja v teh primerih teče preko stečajnih ali izvršilnih postopkov. Nekaj od nepremičnin, zlasti poslovnih prostorov, so ponudili že večkrat, saj zaradi razmer v gospodarstvu tržno niso tako zanimive.

V tokratni ponudbi NKBM, KBM Leasinga in Gorica Leasinga so se znova znašli različni poslovni prostori, stanovanja, hiše in nedokončani stanovanjski objekti ter nepozidana stavbna zemljišča in apartmaji po vsej Sloveniji. Skupaj gre za 46 nepremičnin, za katere prodajalec ni določil izhodiščne cene, ponudbe pa pričakuje do 14. novembra.

Sicer pa se je druga največja državna banka na osnovi načrta prestrukturiranja in zavez, ki so bile dane Evropski komisiji, obvezala, da bo med drugim skušala odprodati tudi poslovno nepotrebno premoženje, med katero sodijo tudi lizinške družbe oziroma njihova sredstva.

Prodajni postopek slovenskih lizinških družb – KBM Leasing in Gorica Leasing – so v NKBM pričeli v začetku letošnjega leta, zaradi nezanimanja trga za nakup teh družb v celoti pa bodo v skladu z zavezami še letos pričeli nadzorovano likvidacijo obeh omenjenih družb. Že pred časom je stekla likvidacija družbe KBM Fineko, ki je trenutno v fazi razdelitve premoženja. Ko bo ta končana, bo družba izbrisana iz sodnega registra, so pojasnili v NKBM.

V zvezi z usodo dunajske Adria Banke, ki je od junija letos v 100-odstotni lasti NKBM, so pojasnili, da so na skupščini omenjene banke septembra letos sprejeli sklep o zaključku bančnih operacij.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.