17:53, sob, 18. Maj

Noro: Slovenke do zgodovinskega uspeha!





Slovenska ženska rokometna reprezentanca pravkar igra zadnjo tekmo na svetovnem prvenstvu na Danskem, Norveškem in Švedskem.

V dvorani Spektrum v Trondheimu se v tretjem krogu drugega dela tekmovanja meri z Avstrijo, tekma pa nima rezultatskega pomena, saj je že pred tekmo postalo jasno, da si je Slovenija prvič v zgodovini zagotovila mesto na kvalifikacijah za olimpijske igre.

Kot so v objavi na družbenem omrežju zapisali pri Rokometni zvezi Slovenije, je bilo po razpletu današnje tekme med Brazilijo in Češko jasno, da bodo četrtfinalne pare SP sestavljale le evropske ekipe. Ker bo ena od njih tudi svetovna prvakinja, bo Evropa dobila dve dodatni mesti v kvalifikacijah za olimpijske igre.

Na ta način pa je tudi Slovenija že uvrščena v te kvalifikacije, za kar je bilo dovolj osmo mesto na lanskem evropskem prvenstvu.

Slovenija pa si lahko kvalifikacije zagotovi tudi prek letošnjega SP, a bi v tem primeru dobila druge tekmice v boju za OI. Več podrobnosti o razpletu bo znanih po končanem drugem delu SP, so še dodali pri RZS.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.