18:52, sob, 18. Maj

Nov obraz NK Maribor: 18-letni Alen iz zagrebškega Dinama





Še en nov obraz v Ljudskem vrtu. Osemnajstletni Alen Dizdarević (rojen 22. januarja 2004), ki je uporaben na različnih položajih v zvezni vrsti, je modri dres zamenjal za vijoličastega. Iz mladinske ekipe zagrebškega Dinama se je preselil v Maribor je NK Maribor sporočil v sporočilu za javnost.

»Naša naslednja poteza je naložba za prihodnost. Med osrednjimi cilji prihodnjega delovanja ostaja vključevanje fantov iz naše nogometne šole k članskemu moštvu, ki so si nabirali nove, dragocene izkušnje tudi med uvodnim delom priprav. Tine Čuk in Luka Poredoš sta kot najaktualnejša pokazala pot, pozorno bomo spremljali nadaljnji razvoj vseh posameznikov, skušamo pa tudi dopolnjevati mlajše selekcije in tako smo izkoristili priložnost, da pripeljemo v Ljudski vrt nadarjenega igralca iz mladinskega pogona zagrebškega Dinama. Alen Dizdarević je bil polnih deset let del tamkajšnje nogometne akademije in verjamemo, da lahko pri nas uspešno nadaljuje razvojno pot. Najprej kot del selekcije U19, nato tudi članske ekipe. Ob sklenitvi dogovora z Dinamom smo z Alenom podpisali triletno pogodbo,« je za spletno strani NK Maribor pojasnil športni direktor Marko Šuler.

Obetavni vezist (186 cm, 68 kg) o odločitvi, da se iz hrvaške prestolnice preseli v mesto ob Dravi in sprejme povabilo v vijol’čni dom za spletno stran NK Maribor: »Verjamem, da sem povlekel pravo potezo. Za menoj je deset prijetnih let pri Dinamu in zdaj je čas za nov izziv. Zavedam se, kaj pomeni Maribor v tukajšnjem prostoru, ocenil sem, da je slovenska liga zelo dobra naslednja stopnica na razvojni poti. Prišel sem v urejen, uspešen klub, vsi so me lepo sprejeli. Lahko še igram eno sezono pri mladincih, kar bo dobrodošlo spoznanje za prilagajanje. Za mlade igralce je dobro poskrbljeno, v klubu omogočajo priložnost fantom iz nogometne šole tudi v članski konkurenci. Želim pokazati, kar zmorem, skušal bom upravičiti zaupanje in verjamem, da lahko gre moja razvojna pot v želeno smer.«

FOTO: NK Maribor

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.