10:49, pet, 10. Maj

Nov preobrat pri nakupu mariborskega letališča





Čeprav so Kitajci pristopili z resnimi nameni nakupa mariborskega letališča, pa naj bi prvi mož Delavske hranilnice Jože Stegne po poročanju časnika Večer, čakal nekoga drugega.

Letališče Edvarda Rusjana Maribor.
Letališče Edvarda Rusjana Maribor.

Dan zatem, ko se je na skupščini Delavske hranilnice (sicer 100-odstotne lastnice Aerodroma Maribor – op. p.) kot posrednik pri nakupu mariborskega letališča razkril tajvanski Kitajec David Pu, pa naj Kitajci po poročanju Večera ne bi bili tisti, ki bi jih kot kupce “imel v rokavu” Stegne. Ta sicer niti mariborskemu županu Andreju Fištravcu naj ne bi želel razkriti, kdo je kupec.

Kupnino bi morali poravnati še pred skupščino

S Kitajci naj bi se sicer zapletlo “s plačilno transakcijo”. Kot je dejal Stegne , bi moral investitor kupnino poravnati v torek, a je ni. “Prosili so nas, naj bomo strpni in še malo počakamo,” je za Večer še povedal Stegne.

Letališče Edvarda Rusjana Maribor.
Letališče Edvarda Rusjana Maribor.

Po informacijah časnika pa naj bi bil skrivnostni kupec za Aerodrom, prav tako kot Kitajci, pripravljen odšteti med šest in sedem milijonov evrov. Mnogi se medtem že sprašujejo, ali skrivnostni kupec sploh obstaja. Čeprav sta se za nakup zanimali že dve skupini Kitajcev, pa iz vsega skupaj ni bilo nič, tako Stegne. “Dejstvo pa je, da kdorkoli prinese denar, Aerodrom Maribor tudi dobi,” je včeraj za Večer še povedal predsednik uprave Delavske hranilnice.

 

Morda Vas zanima tudi:

So mariborsko letališče kupili Kitajci?

Mariborsko letališče naj bi prodali

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.