11:27, pon, 29. Apr

Nova KBM mariborskemu proračunskemu skladu za pomoč in razvoj namenila 25 tisoč evrov





Predsednik uprave Nove KBM je danes županu MO Maribor predal donacijo v vrednosti 25.000 evrov, ki je namenjena Proračunskemu skladu za pomoč in razvoj v MO Maribor. Proračunski sklad omogoča trajno zbiranje donatorskih sredstev za zagotavljanje humanitarne pomoči in pomoči razvoja gospodarske dejavnosti na območju mestne občine.

Donacija Nove KBM za Proračunski sklad za pomoč in razvoj MO Maribor. Vir: MO Maribor

Mestni svet MO Maribor je že pred časom sprejel Odlok o ukrepih za blaženje nalezljive bolezni Covid-19, s katerim je zagotovil pomoč fizičnim in pravnim osebam, ki izvajajo gospodarsko dejavnost na območju MO Maribor. V skladu z Odlokom je bil za nedoločen čas ustanovljen Proračunski sklad za pomoč in razvoj v MO Maribor.

Zadnja prejeta donacija je bila s strani Nove KBM. Predsednik uprave John Denhof je ob simbolni predaji čeka dejal: »V Novi KBM prizadevanja občine podpiramo, saj smo prepričani, da je to prava pot. Skupaj moramo ustvarjati najboljše zglede in graditi na dolgoročnih učinkih. V času prvega popolnega zaprtja države smo na pomoč priskočili z donacijo, s katero je občina financirala tople obroke mariborskim otrokom, ki prihajajo iz socialno šibkejših družin, zdaj pa želimo ublažiti najhujše stiske in tlakovati skupno pot v varnejšo in stabilnejšo prihodnost. Na tem mestu pozivam oz. izzivam tudi druga podjetja v regiji in širše, da sledijo našemu zgledu.«

Župan MO Maribor Saša Arsenovič je za donacije hvaležen in hkrati apelira na vse, ki jim situacija to dopušča, da v občinski sklad prispevajo tudi sami. »Vesel sem, da v našem mestu znamo sodelovati in si v ključnih trenutkih tudi pomagati. Za donacijo Nove KBM se zahvaljujem in hkrati zagotavljam, da bo porabljena v skladu s pravili delitve sredstev iz Proračunskega sklada za pomoč in razvoj. Sredstva, ki se bodo zbrala v proračunskem skladu, bodo z razpisom namenjena najranljivejšim skupinam, del sredstev pa bo namenjen tudi izboljšanju pogojev za razvoj gospodarskih, negospodarskih in humanitarnih dejavnosti v mestu. V MO Maribor si v teh nestabilnih časih prizadevamo, da bi z ukrepi, pomočjo in donacijami pripomogli k večji stabilnosti tako posameznikov kot družbe.«

Trenutno je v Proračunskem skladu za pomoč in razvoj 40.180 evrov. Poleg donacije Nove KBM so sredstva nakazala še tri druga podjetja in ena fizična oseba. Sredstva se bodo dodeljevala na podlagi javnega razpisa, ki ga bo MO Maribor objavila v letu 2021.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.