19:36, pet, 3. Maj

Nova medalja na OFEM-u: Atlet Žan Ogrinc na Ofemu na stopničkah v teku na 800 m





Slovenski atlet Žan Ogrinc je v teku na 800 m na Olimpijskem festivalu evropske mladine (Ofem) v Mariboru osvojil srebrno medaljo s časom 1:52,58 minute. To je tretje slovensko odličje na domačem festivalu. Dopoldne je bila bronasta gorska kolesarka Maruša Tereza Šerkezi, v torek pa metalec kopja Tom Teršek.

Ogrinc je na svojem domačem stadionu v zbirko medalj na Ofemu dodal novo srebro. Lani je bil v slovaški Banski Bystrici prav tako drugi. Tokrat je bil od Slovenca hitrejši le Francoz Yanis Vanlanduyt.

“Zelo sem utrujen, komaj diham, če sem iskren. Sem pa zelo zadovoljen, kajti bil je to velik pritisk letos pred domačim občinstvom. Res je super, ko te lahko vsi gledajo, ampak po drugi strani je pritisk in vesel sem, da sem uspel to dati nekam zadaj v glavo ter se samo osredotočiti na moj tek in osvojiti to drugo mesto,” je v cilju dejal srebrni atlet.

V finalu diska je nastopila Nuša Lužnik in z razdaljo 45,74 osvojila peto mesto. Tjaž Djaip Bartolj je bil v teku na 2000 m zapreke 17., Taja Pučko je bila v troskoku 15. V ženski konkurenci teka na 200 m je Pika Bikar Kern prehitro startala in bila diskvalificirana, v moški pa je Val Velkavrh zasedel 20. mesto.

Včeraj je festival obiskala tudi predsednica republike Nataša Pirc Musar, ki si je ogledala najprej slovenski reprezentanci v košarki 3 x 3, rolkanje, moško in žensko rokometno reprezentanco in za konec atletiko.

Ženska reprezentanca v košarki 3 x 3 je za uvod na tesnem dvoboju premagala Estonijo z 19:17, nato pa so bile Slovenke boljše od francoskih tekmic z 20:12 in si že zagotovile nadaljevanje. Moška reprezentanca je najprej klonila proti Litvi s 14:18, nato pa bila tesno boljša od Portugalske z 19:18.

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je zmagala še na tretji tekmi v predtekmovanju. Slovenke so bile brez posebnih težav boljše od Turčije s 3:0 (21, 21, 22) in se zanesljivo s prvim mestom v skupini uvrstile v polfinale.

Odbojkarji pa so z Italijani odigrali maratonsko tekmo in slavili po petih nizih s 3:2 (22, -16, -23, 21, 15) za drugo zmago v predtekmovanju. Vseeno se jim ni uspelo prebiti v polfinale in bodo tako lovili končno peto mesto.

Rokometaši so po dveh zmagah doživeli prvi poraz proti Islandiji s 27:31. Kljub temu so bile dve zmagi v skupinskem delu dovolj za nastop v polfinalu. Rokometašice pa so proti Poljakinjam še tretjič izgubile, poljske tekmice so bile boljše z 21:18.

Ženska teniška dvojica Beti Butina Jazbec in Zoja Peternel je bila danes najprej boljša od islandskih tekmic s 6:1, 6:1, medtem ko sta Svit Suljić in Žiga Šeško izgubila proti Portugalcema Goncalu Castru in Salvadoru Monteiru s 4:6, 7:6 in 8:10. Ženska dvojica je nato proti Romuniji odigrala še tekmo četrtfinala, a sta Slovenki izgubili s 5:7, 6:3 in 3:10.

Plavalcu Boru Vranu Benkoviču je v finalu 200 m mešano zmanjkalo nekaj sekund za odličje in je bil na koncu peti s časom 2:07,67 minute. Iza Bricelj se je na 200 m prosto prebila v polfinale, tam pa bila četrta z osebnim rekordom in bo plavala v četrtkovem finalu.

Na 200 m hrbtno sta plavala Filip Podobnik in Rok Vejnovič. Prvi se je prebil do polfinala, a bil tam zadnji, skupno pa 15., Vejnovič je bil skupno 26. Ema Vrbinc je bila na 100 m delfin 21. Tako moška kot ženska ekipa na 4 x 100 prosto sta osvojili 13. mesto.

Posamične tekme sokončale telovadke. Vse tri slovenske predstavnice so tekmovale v petih disciplinah. Luna Babić je bila najvišje na gredi na 22. mestu, Vita Prijanovič je bila na parterju 29., Luana Lubinič pa na gredi 14.

Lina Sevčnikar je v kvalifikacijah rolkanja zasedla skupno 12. mesto, v moški konkurenci je bil Klemen Boc 18.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.