22:13, sob, 18. Maj

Novak Đoković odhaja v Avstralijo na prvenstvo kot zdravniška izjema





Najboljši teniški igralec na svetu Novak Đoković je sporočil, da odhaja na Odprto prvenstvo Avstralije braniti svoj naslov. Organizatorji sicer zahtevajo cepljenost proti covidu-19, Đoković  je dobil dovoljenje za nastop na prvenstvu kot “izjema”.

Na Twitterju je vsem zaželel srečno novo leto in napisal, da gre v Avstralijo. Novico so potrdili tudi organizatorji, so zapisali na portalu MMC.

Organizatorji teniškega Odprtega prvenstva Avstralije zahtevajo od udeležencev, da so cepljeni proti covidu-19. 34-letni Đoković pa velja za enega tistih, ki nočejo razkriti svojega cepilnega statusa. Zdaj je dobil zdravniško dovoljenje za nastop kot “izjema”.

Nole naj ne bi bil edini kot izjema

Dve neodvisni zdravstveni komisiji sta potrdili izjemo, prijavnica Đokovića je bila anonimna, je pa bila drugačna od tiste, ki jo uporabljajo ljudje za prihod v Avstralijo, so še zapisali na portalu. Avstralske oblasti so sicer pred mesecem dni še zagotavljale, da bodo izjemo naredili samo pri ljudeh, ki imajo akutne zdravstvene težave. Đoković naj bi bil prvi med izjemami, ne pa tudi edini.

Zaradi obveznosti cepljenja pa naj bi odpovedal sodelovanje na Odprtem prvenstvu Avstralije dvakratni četrtfinalisti Melbourna Tennys Sandgren.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.