09:03, pet, 29. Mar

Nov datum Lampiončkov





Tradicionalna študentska prireditev Lampiončki je zaradi napovedanega slabega vremena prestavljena na torek, 21. maja. S prestavitvijo datuma želijo organizatorji obiskovalcem zagotoviti boljše doživetje v mariborskem študentskem kampusu Gosposvetska.

Žiga Pirš, predsednik ŠOUM poudarja, da želijo obiskovalcem zagotoviti kakovostno prireditev: »Pomembno je, da na dogodku uživajo vsi obiskovalci, izvajalci in tisti, ki Lampiončke pripravljamo. Študentom želimo lepo preživet dan, ki ga naj izkoristijo za odmor od študijskih obveznosti pred ključnim obdobjem na fakultetah.” Pirš je še izpostavil, da pozivajo mlade – teh pričakujejo okrog 10.000 -, da skrbijo za okolje, sproti odlagajo smeti v zato namenjena mesta ter po končani prireditvi spoštujejo prebivalce mesta in mirno odidejo domov.

lampiončki 2015 (3)

Pester “praznik” mariborskih študentov, ki vsako leto privabi veliko obiskovalcem, bo čez dan ponudil tako tradicionalne športne igre ob številnih zanimivostih spremljevalnega programa. Na večernem koncertu pa bodo nastopili Siddharta, Tabu, Leteći odred, Help!, A beatles tribute. Ob vseh teh pa še zmagovalci natečaja ŠOUROCK – Fat Butlers.

Dnevni program se bo začel ob 13. uri z geslom Fun park. V Food cornerju bodo predstavili gostinske ponudnike po vzoru odprte kuhinje. Imeli bodo Odprto stražo z gašperjem Bergantom, ki bo sicer povezoval celotno prireditev. Popoldan bo tudi Špricar island, Area 55 z grafiti, tekmovanjem v break-danceu in osvežilnimi koktejli. Osrednje bodo Lampiončkove igre. Ozaveščali pa bodo tudi o pomenu zdravega načina življenja in opuščanju nezdravih življenjskih navad.

Simbol študentskih iger je že desetletja stalnica namenjena športu in druženju študentov Univerze v Mariboru. S svojo tradicijo so prerasli v enega največjih dogodkov na prostem v Sloveniji, ki vsakoletno združuje množice mladih.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.