13:19, pet, 3. Maj

Nove cene, koliko boste odšteli za poln rezervoar?





Po 4. januarju se spet spreminjajo regulirane cene goriv na bencinskih črpalkah izven avtocestnega križa. Po izračunih časnika Finance se bosta tako bencin kot podražila, zaradi rasti cen naftnih derivatov. Njihov izračun je narejen na predpostavki, da vlada ne bo spreminjala trošarin.

Liter dizla bo dražji za približno 1,5 centa in bo stal približno 1,43 evra. Za 50-litrski rezervoar boste torej odšteli 71,5 evra. Liter bencina pa bo stal približno cent več, in sicer 1,39 evra na liter oziroma 69,50 evra za 50-litrski rezervoar. Liter kurilnega olja pa se bo po izračunih Financ podražil za približno 1,5 centa in bo stal okoli 1,085 evra.

Cene bencina in dizla na bencinskih servisih zunaj avtocest se izračunavajo na podlagi metodologije, ki temelji na gibanju cen naftnih derivatov na svetovnem trgu in gibanju tečaja ameriški dolar-evro. Modelske cene se izračunavajo na podlagi 14-dnevnih povprečij cen mineralnih naftnih derivatov. Cene pogonskih goriv na bencinskih servisih ob avtocestah in hitrih cestah medtem trgovci določajo sami.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.