01:48, sob, 4. Maj

Novi dekan Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo





Na današnji inavguralni slovesnosti je rektor Univerze v Mariboru prof. dr. Igor Tičar novemu dekanu Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo red. prof. dr. Zdravku Kravanji slavnostno predal akademske insignije.

TZF_0286

Red. prof. dr. Zdravko Kravanja, po izobrazbi doktor kemijske tehnike, od leta 2000 prodekan za izobraževalno dejavnost na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo in redni profesor za kemijo in kemijsko tehnologijo za predmetno področje kemijska tehnika in tehnična kemija.

TZF_0162

Bil je raziskovalec in vabljeni profesor na Carnegie Mellon University (Pittsburgh, ZDA) in gostujoči profesor na Danmarks Tekniske Universitet (Danska). Je vodja več evropskih, mednarodnih, nacionalnih in industrijskih projektov ter raziskovalnega programa, med drugim je bil predsednik EURECHA, evropskega komiteja za uporabo računalnikov v izobraževanju kemijske tehnike.

V svoji karieri je prejel številne nagrade in priznanja za pripravljene prispevke in članke. Vodenje Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo je prevzel za mandatno obdobje štirih let.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.