21:07, ned, 19. Maj

NOVI UKREPI: Veljavnost hitrega testa za uporabnike storitev po novem 24 ur, testa PCR 48 ur od odvzema brisa





Na novinarski konferenci so predstavili vladne ukrepe. Danes je začela veljati sprememba Odloka o izjemah od karantene na domu po visoko tveganem stiku s povzročiteljem nalezljive bolezni covid-19.

Izjema od napotitve v karanteno na domu velja le še za osebe, ki so prejele poživitveni, torej tretji, odmerek cepiva. 24. in 25. decembra ter 31. decembra in 1. januarja je dovoljeno le zasebno zbiranje ljudi do treh gospodinjstev oz. družin. Za vsa zbiranja v takšni obliki se priporoča, da vse osebe starejše od šest let pred zbiranjem opravijo samotestiranje.

Za obiskovanje vseh prireditev ostaja pogoj PCT, obvezna je nošnja mask, dovoljene so samo prireditve v sedečem režimu, pri čemer mora biti med stoli predpisan razmak. Nastopajoči na vajah za kulturno prireditev so po novem izjema od obvezne uporabe zaščitne maske. Na javnih kulturnih in športnih prireditvah pa je lahko odslej največ 750 udeležencev.

Silvestrovanj na prostem ne bo

Sekretarka na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Polona Rifelj je dejala, da bodo dovoljena silvestrovanja le v zaprtih prostorih. Pred vstopom se morajo vsi udeleženci testirati, glasba v živo pa je dovoljena. Silvestrovanj na prostem ne bo. Obratovalni čas z 31. decembra na 1. januar je neomejen.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.