09:16, pon, 29. Apr

NSi na evropske volitve z močno ekipo, kandidiral bo tudi David Klobasa





NSi se na evropske volitve podaja z močno listo, na kateri sta tudi evropska poslanka Ljudmila Novak in predsednik stranke Matej Tonin.

Poleg aktualne evroposlanke Ljudmile Novak bo kandidiral tudi predsednik NSi Matej Tonin, podpredsednik in vodja njene poslanske skupine Janez Cigler Kralj, poslanec in predsednik sveta stranke Jernej Vrtovec, pa tudi župan občine Sveta Trojica v Slovenskih goricah David Klobasa.

David Klobasa je za Lokalec.si to potrdil in povedal, zakaj se je odločil za to: “Evropska politika mi je na splošno blizu, že danes delam kot podpredsednik komisije za mednarodne zadeve v sklopu državnega sveta. Določitev znotraj stranke je bila takšna, da vsi iz vodstva stranke oz. vidnejši člani, na lokalni, mednarodni in državni ravni, bomo sodelovali na evropskih volitvah.”

Zaveda se, da so pred Evropo pomembni izzivi 

Dodal je še, da se veseli novega izziva, a da je do volitev še daleč: “Ocenjujem, da bi lahko moja kandidatura pripomogla k pozitivnemu razvoju naše regije. Do volitev je sicer še daleč, vendar pa vidim to kot stimulativen izziv, saj bodo prebivalke in prebivalci imeli možnost izbrati zastopnike, ki jih poznajo. V luči pomembnih vprašanj, s katerimi se sooča Evropa, še posebej na področjih stanovanjske politike, infrastrukture in trajnostnega razvoja, menim, da nas v evropskem parlamentu morajo zastopati posamezniki s konkretnimi operativnimi izkušnjami, med katere se uvrščam tudi sam.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.