21:31, pet, 3. Maj

NUJNA OBJAVA: Nov potresni sunek v Petrinji po moči 6,3 po Rihterjevi lestvici





Nov silovit potres na Hrvaškem. Epicenter je v Petrinji, moč potresa je 6,3 po Rihterjevi lestvici. Čutilo se ga je v Reki, Vukovarju, Splitu, Zagrebu. Mnogi ljudje so zbežali iz zgradb na prosto. Do potresa je prišlo malo pred 12.20. uro na globini 10 kilometrov. V Petrinji je več porušenih hiš, ne ve se še, ali je tudi kaj mrtvih.

ARSO poroča, da so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic ob 12.19 zabeležili zelo močan potres na Hrvaškem, 149 km jugovzhodno od Ljubljane. Po preliminarnih podatkih evropsko-sredozemskega seizmološkega centra (ESMC) je imel magnitudo 6,1. Po prvih podatkih so potres čutili prebivalci celotne Slovenije. Na ARSO ocenjujejo, da intenziteta (učinki) potresa v Sloveniji ni presegla V. stopnje po evropski potresni lestvici (EMS-98).

Potres so čutili tudi po Sloveniji. Poglejte, od kod vse se nam oglašajo bralci:

Dobili smo informacije, da se je potres čutil tudi v Avstriji in v Nemčiji. Zaradi močnega sunka, ki se ga je čutilo tudi v Sloveniji, mnogi ljudje izražajo skrb tudi pri nas.

Policija v Petrinji poziva, naj ljudje gredo na odprto in se umaknejo od stavb, ki bi se lahko zaradi potresa porušile. Kdor je ostal v zgradbah, naj se umakne pod nosilne zidove. Hrvaški mediji poročajo, da so se hiše tresle, med ljudmi ponekod prevladuje panika. Marsikje je pohištvo popadalo na tla.

Galerija:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.