12:52, pet, 17. Maj

O dokapitalizaciji Palome v 30 dneh





Na mariborskem okrožnem sodišču se je danes po mesecu dni za zaprtimi vrati nadaljevala obravnava v zvezi z izpodbojno tožbo zoper januarski sklep skupščine o dokapitalizaciji sladkogorske tovarne papirja Paloma.

Sodišče je sklenilo, da bo v 30 dneh odločilo o dokapitalizaciji, so za STA povedali v Palomi.

paloma

Tožbo zoper sklep skupščine Palome, da družbo s 15 milijoni evrov dokapitalizira in hkrati privatizira poljski sklad Abris Capital, v začetku januarja ga je potrdilo kar 99 odstotkov lastnikov, ki so oddali svoj glas, je vložila Palomina mala delničarka Nevena Tea Gorjup oziroma njena družba Nevija.

Zaradi informacij zaupne narave izključitev javnosti

Podrobnosti iz uvodnega naroka niso znane, saj sta Palomini odvetnici Helena Butolen in Mia Kalaš iz odvetniške pisarne Šelih in partnerji takoj na začetku zahtevali izključitev javnosti, saj bodo del obravnav tudi informacije v zvezi z dokapitalizacijskim postopkom, ki so zaupne narave. Takemu predlogu Gorjupova in njen odvetnik Marko Kosmač nista nasprotovala.

Gosak: Pomembno je čim prej nadaljevati postopek dokapitalizacije

Prvi mož Palome Tadej Gosak je po aprilski obravnavi dejal, da bi podaljševanje postopka predstavljalo resno tveganje, da se Abris umakne, ob tem pa izrazil prepričanje, da so sodišču predstavili tehtne argumente za odločitev v njihovo korist. “Pomembno je čim prej nadaljevati postopek dokapitalizacije, zato delamo vse, da se postopki na sodišču čim prej končajo,” je dejal pred mesecem dni.

V Palomi tudi opozarjajo, da če bodo postopki na sodišču trajali predolgo, obstaja tveganje, da se izbrani investitor Abris odloči svoj kapital vložiti kam drugam. V pogodbi je namreč določen rok za izvedbo posla, ki se izteče konec maja, zato je nujno, da sodišče sprejme odločitev čim prej.

Zavrnjena ponudba Slovakov boljša?

Družba Nevija s še dvema delničarjema nasprotuje izglasovani 15 milijonov evrov vredni dokapitalizaciji in hkratni privatizaciji Palome s strani poljskega sklada Abris Capital. Nekateri mali delničarji namreč menijo, da je bila zavrnjena ponudba slovaškega sklada Eco Invest boljša, zato so na sodišče vložili izpodbojne tožbe.

 

VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.