22:07, pet, 3. Maj

O odpravi barvnih neskladij v okolju (v Rušah)





Občina Ruše je skupaj v sodelovanju s Fakulteto za arhitekturo Univerze v Ljubljani in podjetjem JUB predstavila rezultate delavnice “ODPRAVA BARVNIH NESKLADIJ V OKOLJU V OBČINI RUŠE,” ki so jo študentje Fakultete za arhitekturo v mesecu juniju izvedli v Rušah.

Problematika barvnega onesnaževanja je v Sloveniji pereč problem, zato je Občina Ruše v sodelovanju s Fakulteto za arhitekturo in podjetjem JUB pripravila delavnico, s katero želijo opozoriti na problematiko neprimerne uporabe barv na fasadah stanovanjskih objektov ter drugih posameznih stavb v lokalnem okolju, s sistemskim pristopom pa hkrati nakazati rešitve za enovito in estetsko prenovo naselij, s katerim bi zagotovo zmanjšali število nekontroliranih posegov v okolje.

DSC_1743

Študentje Fakultete za Arhitekturo iz Ljubljane so skupaj s svojima mentorjema, doc. dr. Tomažem Novljanom ter Bredo Božič, predstavili rezultate delavnice na temo pravilne uporabe barv na fasadah večstanovanjskih zgradb v Rušah. Na barvnih panojih in maketah je mogoče spoznati lastnosti barve, primernosti posameznih barvnih nians za različne tipe zgradb ter zaznavo barve pod različnimi svetlobnimi pogoji. Z maketami pa želijo tudi praktično pokazati, kateri odtenki iz JUB-ove barvne karte so najbolj primerni za zunanjo podobo posameznih objektov.

Več v oddaji Občinski informator, jutri 27. junija ob 18.30 na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.