15:10, ned, 5. Maj

Ob poletnih večerih vabi Salon uporabnih umetnosti





V Salonu uporabnih umetnosti s pestrim glasbeno-plesnim programom nadaljujejo v poletje.

FOTO: Boštjan Lah
FOTO: Boštjan Lah

Današnji večer bo prostore mariborskega Salona uporabnih umetnosti napolnilo petje Ane Bezjak. Kot zagotavljajo organizatorji, se obiskovalcem tako obeta vrhunska glasbena izkušnja, Bezjakova se bo tokrat namreč predstavila s projektom „Round about Monk“ – izborom kompozicij jazzovskega pianista Theloniousa Monka. Na odru se ji bodo pridružili Marko Črnčec na klavirju, Tadej Kampl na kontrabasu in Kristijan Kranjčan na bobnih. Koncert se prične ob 20:30, vstopnina znaša 10 evrov.

FOTO: Urška Lukovnjak
FOTO: Urška Lukovnjak

V petek, 8. julija 2016 bodo v Salonu med 18. in 21. uro najprej gostili 1st Translators’ Club, na katerem bodo prevajalci, tolmači in lektorji v sproščenem vzdušju spregovorili o izzivih, s katerimi se srečujejo na začetku svoje poklicne poti, slepih ulicah, v katere lahko pri delu zaidejo in o tem, kako najti pot iz njih, o znanju in veščinah, ki so nujno potrebni za uspešen začetek ter pomenu povezovanja in sodelovanja.

Ob 20:30 pa se bo nato dogajanje nadaljevalo z Retro plesnim večerom Swinga. Vstop je prost.

FOTO: Boštjan Lah
FOTO: Boštjan Lah

Prihodnji petek – 15. julija pa bodo ob 13. uri v prostorih Salona Filatelistično društvo Maribor, Umetniški kabinet Primož Premzl in Pošta Slovenije predstavili skupno slovensko-hrvaško izdajo priložnostne poštne znamke ob 150. obletnici bitke pri Visu, v kateri je odločilno sodeloval Mariborčan Wilhelm von Tegetthoff. Vašega obiska se iskreno veselimo. Vstop je prost.

Priložnostna znamka ob 150. obletnici bitke pri Visu, v kateri je odločilno sodeloval Mariborčan Wilhelm von Tegetthoff.
Priložnostna znamka ob 150. obletnici bitke pri Visu, v kateri je odločilno sodeloval Mariborčan Wilhelm von Tegetthoff.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.