20:30, čet, 28. Mar

Ob rektorjevem dnevu Univerze v Mariboru podeljene nagrade in priznanja





Rektor Univerze v Mariboru Zdravko Kačič se je v nagovoru zahvalil nagrajenkam in nagrajencem univerze, torej tistim, ki so s svojim delom, izrednimi uspehi, dosežki in zaslugami pomembno prispevali k uveljavitvi in razvoju Univerze v Mariboru.

Na Univerzi v Mariboru bi v običajnih časih na današnji dan potekala slovesnost ob rektorjevem dnevu. Žal trenutna situacija tega ne omogoča. “Verjamemo, da nam bo ta čas prinesel zrelost in izkušnje, spoznanje in osredotočenost, kaj v resnici šteje. Sodelovanje, sočutje do človeka, odgovorno ravnanje ter osredotočenost na znanje in razvoj, so del teh spoznanj že zdaj. Iskrena zahvala vsem nagrajenkam in nagrajencem, ki so s svojim delom, izrednimi uspehi, dosežki in zaslugami pomembno prispevali k uveljavitvi in razvoju Univerze v Mariboru,” so zapisali v sporočilu za javnost Univerze v Mariboru.

Rektor Univerze v Mariboru Zdravko Kačič je v svojem nagovoru izpostavil: “Danes želim posebej izpostaviti nagrajenke in nagrajence ter se vam zahvaliti za ves vložen trud in delo, s katerim razvijate svojo osebnost in hkrati doprinašate k boljši družbi kot celoti. Podeljena nagrada naj bo vzpodbuda, v zavedanju, da se je za znanje potrebno potruditi oziroma kot pravi stari latinski rek: »Znanje je sladek sad grenke korenine”.”

Številne nagrajenke in nagrajenci so prejeli nagrade in priznanja Univerze v Mariboru za znanstvenoraziskovalno, umetniško in izobraževalno delo, nagradi Univerze v Mariboru za sodelovanje z gospodarstvom in prenos znanja, nagrade Univerze v Mariboru za strokovno delo ter svečane listine Univerze v Mariboru, ki se v znak zahvale za sodelovanje, podeljujejo organizacijam, skupnostim in društvom. Študentom pa so bile, kot spodbuda za doseganje čim višje kakovosti študija, ustvarjalnega vključevanja v znanstvenoraziskovalno in umetniško delo, podeljene Rektorjeve nagrade ter Perlachove nagrade in priznanja ter Plaketa Leona Štuklja za vidnejše dosežke na področju športa

Na posebni spletni strani Univerze v Mariboru so predstavljeni nagrajenke in nagrajence, ki se jim univerza zahvaljuje za vložen trud in delo ter doprinos k ugledu in odličnosti Univerze v Mariboru.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.