22:32, sob, 27. Apr

Občina Lovrenc na Pohorju v času počitnic omogoča dijakom in študentom delovno preživljanje prostega časa





Občina Lovrenc na Pohorju v času poletnih počitnic ponovno omogoča dijakom in študentom delovno preživljanje prostega časa, so zapisali na občinski spletni strani.

S projektom »MLADI ZA LOVRENC« želijo v Lovrencu na Pohorju, pri mladih še dodatno spodbuditi povezanost s krajem in naravo: “To je priložnost za sklepanje novih prijateljstev in doprinos za boljši in lepši jutri našega kraja, eden od glavnih namenov akcije pa je spodbujanje in utrjevanje pomena čistega in urejenega okolja, v katerem živimo.”

V letošnjem letu bodo sprejeli 12 dijakov in študentov; omejevanje sprejetih bo odvisno od števila prejetih vlog, kriterij izbora pa bo datum oddaje in izkušnje oz. reference posameznika. V letošnjem letu bodo imeli prednost tisti, ki v preteklosti v počitniško delo še niso bili vključeni, ter tisti, ki so se v preteklosti posebej izkazali. V izboru bodo upoštevali vloge, ki jih bodo prejeli do vključno srede, 21. junija 2023, na predpisanem obrazcu.

Počitniško delo lahko opravljajo:

• osnovnošolci, ki so že dopolnili 15 let
• dijaki s statusom dijaka v Sloveniji ali tujini
• študentje s statusom rednega ali izrednega študenta v Sloveniji ali tujini

Počitniško delo – urejanje okolice bo organizirano predvidoma v treh terminih:

· 7. 8. – 11. 8. 2023

· 14. 8. – 18. 8. 2023

· 21. 8. – 25. 8. 2023

Mladi bodo delali po teden dni, in sicer 7 ur dnevno. Določena je urna postavka, ki trenutno znaša 6,92€, bruto, kar za dijaka/študenta pomeni 5,85€ neto. Za vse, ki nimajo opravljenega usposabljanja iz varstva pri delu in varstva pred požarom, bo le-to organizirano predvidoma v drugem tednu julija, obvestilo o tem bo objavljeno na spletni strani Občine.

Vsak, ki bo oddal vlogo/prijavo na predpisanem obrazcu (prijavnica za počitniško delo) za počitniško delo, bo po elektronski pošti dobil informacijo o tem, ali je sprejet na delo ali ne.

K prijavi vabljeni vsi dijaki in študentje s stalnim prebivališčem v občini Lovrenc na Pohorju, ki želite prispevati h kvalitetnejšemu življenju v domačem okolju. Za vse dodatne informacije se prosim obrnite na Šimna Kranjca: tel. št. 02 63 00 561, e-naslov obcina@lovrenc.si. ali na njihovo spletno stran.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.