03:29, čet, 18. Apr

Občina Podčetrtek podpisala pogodbo za izvedbo obrtniških del na tamkajšnjemu gradu

Občina Podčetrtek je podpisala pogodbo za izvedbo gradbeno-obrtniških del na Gradu Podčetrtek za projekt Doživetja grajskega razgleda z izbranim izvajalcem del, celjskim podjetjem Ges v višini 2,2 milijona evrov. Projekt je sofinanciran iz načrta za okrevanje in odpornost v višini 1,6 milijona evrov, so za STA povedali na občini.

Kot je povedal župan Podčetrtka Peter Misja, gre za začetek pomembne investicije, ki bo poleg zaščite objekta kulturne dediščine pomembno vplivala k razvoju destinacije.

Z naložbo bo Občina Podčetrtek spodbudila raznoliko uporabo in ponovno uporabo spomenikov kot najpomembnejše kulturne dediščine ter izkoristila njihove potenciale.

Z izvedbo vlaganj v obnovo gradu Podčetrtek in vzpostavljenimi štirimi novimi turističnimi produkti bodo trajnostno izkoriščeni potenciali objekta kulturne dediščine in zagotovljeni multiplikativni učinki v širši regiji.

Na občini pričakujejo, da bodo z naložbo izboljšali dostopnost do spomenikov kot najpomembnejše kulturne dediščine, tako v fizičnem kot digitalnem okolju.

Veliko pozitivnih učinkov dediščine na gospodarske, kulturne, družbene in na okoljske sfere ponazarjajo vse številčnejši dokazi, ki lahko prepričajo najrazličnejše investitorje.

Z naložbami v dediščino se lahko po oceni Občine Podčetrtek neposredno ali posredno prispeva h gospodarskemu razvoju. Kot sektor, ki ustvarja veliko delovnih mest, dediščina pokriva širok razpon poklicev z najrazličnejšimi vlogami ter stopnjami spretnosti in kvalifikacij, za katere so potrebne različne tehnike.

vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.