02:09, pon, 6. Maj

Občina Sveti Andraž v Slovenskih goricah podelila priznanja zaslužnim občanom





V videu, ki je objavljen na spletni strani Občine Sveti Andraž v Slovenskih goricah smo zasledili, da so ob 20. občinskem prazniku oziroma proslavi, ki se je zgodila konec prejšnjega leta podelili številna priznanja zaslužnim občankam in občanom.

Vir: Občina Sv. Andraž v Slovenskih goricah
Vir: Občina Sv. Andraž v Slovenskih goricah

“Občinski praznik naše občine je vsako leto prav poseben dogodek. Tudi letos smo s številnimi prireditvami popestrili naš praznik, za kar se iskreno zahvaljujem domačim društvom. To je tudi čas, ko potegnemo neko prelomnico in pogledamo kaj smo naredili in je tudi priložnost, da s priznanji nagradimo vse tiste, ki so nekako pripomogli k temu, da je naša občina bolj prepoznavna,” je uvodoma dejala županja Darja Vudler.
Tako je občina nagradila mlade za šolske, študijske in športne uspehe, posebno priznanje županje za doprinos na področju turizma pa je prejelo Turistično društvo Vitomarci. Posebno priznanje županje je zaradi svojih športnih uspehov prav tako dobila Taja Pučko. Plaketo občine pa je prejela Mojca Druzovič, predsednica Vinogradniško sadjarskega društva Vitomarci, zaradi velikega doprinosa k prepoznavnosti občine. Grb občine pa je prejel Darko Rojs, zaradi vrhunskih rezultatov na področju organizacijskega in strokovnega dela v športu. Prav tako je s svojim delom pomembno doprinesel k razvoju, promociji in ugledu občine.
Vida Toš pa je postala častna občanka občine Sveti Andraž v Slovenskih goricah. Naziv je pridobila zaradi svojega neprecenljivega opusa in prispevka na področju ljubiteljske kulture ter dela z mladimi. Toševa je bila namreč dolgo časa zaposlena na podružnični osnovni šoli ter dolgo let aktivna v kulturnem društvu. Učiteljica razrednega pouka je vodila otroški pevski zbor, tamburaški orkester in krožek igranja frulice. Dvajset let je bila tudi predsednica Prosvetnega društva Vitomarci v sklopu katerega je vodila dekliški, ženski in mešani pevski zbor, tamburaški orkester ter recitatorsko sekcijo.

Vida Toš, foto: Občina Sv. Andraž v Slovenskih goricah
Vida Toš, foto: Občina Sv. Andraž v Slovenskih goricah

“Iskreno se zahvaljujem za to priznanje, ki me je presenetilo. Prijetno me je presenetilo tudi to, da so mladi vendarle hvaležni, ko toliko govorimo o njihovi nehvaležnosti. Moji učenci so hvaležni in se spominjajo tistih ljudi, ki so jim dali usmeritve za življenje, tako na šolskem kot na kulturnem področju,” je po prejetem častnem nazivu dejala Toševa.
Danes upokojena Vida biva v domu starejših v Radencih. Svojo življenjsko in poklicno pot je opisala v prispevku S haloškega na slovenskogoriški grič leta 2003 (Sprehod skozi čas).

Proslava občinskega praznika je bila tudi priložnost, da se na odru predstavijo mladi, ki jih navdušuje glasba in tako dobili prve odrske izkušnje, ki se jih bodo prav gotovo spominjali vse življenje.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.