22:16, čet, 18. Apr

Občinski svetniki na Muti sprejeli predlog proračuna za dve leti





Na 13. redni seji občinskega sveta Občine Muta, ki je prvič potekala digitalno, preko videopovezave, so obravnavali občinski proračun za naslednji dve leti. Večina občinskih svetnikov je proračun sprejela predlog proračuna.

Glede na proračun bodo v naslednjih dveh letih investirali predvsem v dograditev vodovodnega sistema, prav tako tudi v izgradnjo večnamenske dvorane na Muti. Za kolesarje bodo poskrbeli s kolesarsko potjo med Trgovskim centrom Tuš in Gortino. Uredili bodo tudi trško jedro na Zgornji Muti, prav tako tudi na Spodnji Muti in v Gortini.

Po načrtih se bodo lotili tudi izgradnje komunalne infrastrukture v naselju SE-3, razširitve cestišča z varnim pločnikom proti gostilni Lipa. Veliko sredstev ba bodo namenili tudi posodobitvi in asfaltiranju cest, začetku izgradnje Družbenega doma na Gortini, razširitvi pokopališča Muta-Vuzenica, obnovi stanovanj, obnovi parketa v telovadnici, ureditvi športnih igrišč, ekoloških otokov, zbirnega centra komunalnih odpadkov. Financirali bodo tudi kulturna in športna društva.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.