17:02, pon, 29. Apr

Obisk kitajske delegacije iz Wuxija v Mariboru





Pretekli konec tedna je Maribor obiskala delegacija kitajske občine Wuxi, ki ima 6,5 milijona prebivalcev in se nahaja v najbolj razviti kitajski pokrajini Jiangsu.

Wuxi delegacija - Stara trta - Maribor

Občina Wuxi ima drugi največji dohodek na prebivalca med vsemi kitajskimi občinami. V delegaciji, ki jo je vodil g. Chen Minghui, direktor urada za zunanje zadeve pri občini Wuxi, so bili še predstavniki urada za šport, predstavnik urada za kulturo, medije in publikacije, predstavnik urada za turizem in predstavniki gospodarstva iz občine Wuxi.

Delegacijo sta v imenu Mestne občine Maribor sprejela podžupan mag. Zdravko Luketič in Saša Pelko, vodja svetniške skupine Liste župana Andreja Fištravca v mestnem svetu. Sestali so se tudi z Markom Kovačičem, svetovalcem župana, Simonom Mihalino, v. d. vodje Urada za šport, Miranom Ferkom, športnim delavcem iz Maribora, Vladimirjem Rukavino, direktorjem Narodnega doma in Brigito Pavlič, direktorico Festivala Maribor.

Na tretjem uradnem srečanju med občinama je bilo sklenjeno, da je največji interes po sodelovanju na področju športa, zlasti nogometa. Predstavniki občine si želijo, da bi mariborski nogometni trenerji usposabljali igralce in trenerje iz Wuxija. Druga področja, na katerih je zelo velik interes po sodelovanju, so kultura, turizem, izobraževanje in gospodarstvo. Predstavniki mariborske občine so goste povabili na Slovensko-kitajsko poslovno konferenco, ki bo med 9. in 11. novembrom potekala v Mariboru.

Po uradnem delu si je delegacija v Unionski dvorani ogledala koncert v okviru Festivala Maribor, naslednji dan pa glavne turistične znamenitosti mesta.

Predstavniki Wuxija so povabili župana Maribora dr. Andreja Fištravca, da obišče Wuxi v novembru 2015, neposredno pred uradnim obiskom slovenske vladne in gospodarske delegacije na Kitajsko.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.