10:20, pet, 3. Maj

Obiskovalci spoznali Snagin vsakdan





Na mariborskem Trgu svobode je podjetje Snaga – včeraj – obiskovalcem predstavilo svoje dejavnosti, vozila in opremo. Prav tako so opozorili na pomen pravilnega ločevanja odpadkov ter na skrb za čisto in urejeno okolico.

unnamed (8)

Na ogled so postavili veliko smetarsko vozilo za zbiranje in odvoz mešanih komunalnih ter bioloških odpadkov, vozilo za kesonski odvoz, strojnega pometača, tricikel in vozilo na električni pogon, s katerim čistijo javne površine v strogem centru mesta. Obiskovalci so si lahko iz odpadne Tetra Pak embalaže naredili svoj majhen vrt, ustvarjali so skupaj s predstavniki Ropotarnice – središča ponovne uporabe – in kolektiva Trash Design, otroci pa so se ob vsem tem, zabavali ob nastopu čarodeja Sam Sebastiana.

unnamed (9)

Direktor podjetja Snaga Aleš Vajngerl je dejal: »Snaga ob celovitem upravljanju z odpadki v gospodinjstvih in organizacijah ureja še javne zelene in utrjene površine v mestu. Skrbimo pa tudi za urejenost košev in klopi ter javnih toaletnih prostorov, čistimo in urejamo poslovne prostore ter okolico, urejamo prireditvene lokacije, oddajamo oglasni prostor, upravljamo z Zavetiščem za živali in skrbimo za mariborske tržnice. Z vsemi našimi dejavnostmi si prizadevamo za ustvarjanje prijetnega in kakovostnega bivanja v mestu. Z današnjim dogodkom smo naše delo še bolj približali občanom in veseli nas, da so se vabilu na spoznavanje našega vsakdana odzvali v tako velikem številu.«

V podjetju Snaga tudi uspešno osveščajo občane o pomenu ločevanja odpadkov. Vsak Mariborčan je v letu 2013 ustvaril 340 kg odpadkov, od tega je dobra polovica (55%) mešanih komunalnih odpadkov in skoraj četrtina bioloških odpadkov. Ostalo se porazdeli med papir, odpadno in stekleno embalažo ter kosovne odpadke. Leta 2009 je bilo v Mariboru zbranih 24.510.182 kg mešanih odpadkov, leta 2013 pa le še 18.495.810 kg. Nedavna raziskava, ki so jo izvedli med njihovimi uporabniki, je pokazala, da bolje informirani uporabniki bolj skrbno in pravilno ločujejo odpadke in so bolj odgovorni do okolja tako doma kot na delovnem mestu.

»Dogodek je pokazal, da občanke in občane zanima potek našega dela in dejavnosti, s katerimi skrbimo za lepše okolje, zato bo tovrstno spoznavanje našega vsakdana postalo tradicionalno druženje med zaposlenimi in občani,« je zaključil Vajngerl.

snaga 1

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.