13:44, čet, 2. Maj

Objavljen natečaj Pesniškega turnirja za naziv viteza poezije





Klub kulturnih ustvarjalcev KU-KU in Kreacija iz Maribora sta razpisala natečaj za najboljšo izvirno neobjavljeno pesem v slovenskem jeziku za 24. Pesniški turnir, na katerem bodo izbirali viteza ali vitezinjo poezije. Sodelujejo lahko avtorji in avtorice, stari najmanj 16 let, s pesmijo, ki ni daljša od 60 verzov. Razpis traja do 2. aprila.

Pesmi pričakujejo na naslovu Kluba kulturnih ustvarjalcev KU-KU, Ob nasipu 38, 2342 Ruše. Zaradi anonimnosti natečaja jih ne sprejemajo po elektronski pošti, so sporočili organizatorji. Pesmi naj bodo podpisane s šifro, v posebni kuverti z enako šifro pa naj bodo avtorjevo ime, priimek, naslov, elektronski naslov in telefonska številka.

Poslane pesmi bo ocenjevala žirija, v kateri so Irena Novak Popov, Jure Jakob in Franci Novak. Ta bo izmed sodelujočih pesmi izbrala 24 najboljših, njihovi avtorji in avtorice pa se s tem zavežejo, da bodo sodelovali na polfinalnih turnirjih, ki bosta predvidoma 26. aprila v Medobčinski splošni knjižnici v Žalcu in 10. maja v Knjižnici Jožeta Udoviča v Cerknici.

Polovica izbranih avtorjev se bo pomerilo na prvem in polovica na drugem polfinalnem srečanju. Šest pesmi iz vsakega se bo nato uvrstilo v finale, in sicer štiri po izboru strokovne žirije ter dve po izboru občinstva z glasovanjem.

Finalna dvanajsterica pesnikov in pesnic se bo s svojimi deli, ki jih bodo tudi sami interpretirali, pomerila 24. maja v okviru Slovenskih dnevov knjige v Mariboru. Takrat bo strokovna žirija izbrala viteza ali vitezinjo Pesniškega turnirja 2024, ki bo prejel ročno kovano vrtnico, knjigo Orfejev spev in denarno nagrado v višini 1000 evrov. Svojega zmagovalca bo z glasovanjem izbralo tudi občinstvo.

Pesniški turnir je leta 2001 začela prirejati Založba Pivec. Vmes ga je organiziral tudi KUD Pranger, v letošnje leto pa vstopa z novima partnerjema.

Lani je naziv viteza poezije prejel Andrej Medved s pesmijo Ta čudežni otrok, otrok kot črn gost.

vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.