10:47, sob, 20. Jul

Objavljen razpis za direktorja UKC Maribor

V tisku je danes objavljen razpis za novega direktorja Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor. Pred nekaj manj kot letom dni je namreč odstopil dolgoletni direktor Gregor Pivec, zatem imenovanemu vršilcu dolžnosti direktorja Janezu Lavretu pa sredi poletja poteče enoletni mandat.

Pogoji, ki jih mora kandidat izpolnjevati, so izobrazba druge stopnje, najmanj pet let izkušenj z organizacijo, vodenjem in upravljanjem ter znanje angleškega ali nemškega jezika. Kandidat mora tudi izkazati poznavanje organiziranosti in delovanja zdravstvenega zavoda in zdravstva nasploh. K prijavi z življenjepisom mora priložiti potrdilo o nekaznovanosti ter program dela in razvoja kliničnega centra.

Rok za prijavo je 12 dni po današnji objavi razpisa. Nekateri člani sveta zavoda so na torkovi seji želeli nekoliko daljši rok za prijavo, a se je izkazalo, da so s časom za izvedbo vseh potrebnih postopkov zelo na tesnem. Kandidati bodo o izbiri obveščeni v 30 dneh po objavi razpisa.

Nov direktor znan konec aprila

Razpisna komisija po torkovi odločitvi sveta zavoda ostaja v enaki sestavi kot lanska, znova jo vodi Stanislava Naterer. Po novem razpisna komisija, ki jo sestavljajo člani sveta zavoda, ne bo več opravila ožjega izbora kandidatov, ampak bo samo preverila, kdo izpolnjuje pogoje. Tako se bodo svetu zavoda lahko predstavili vsi ti kandidati. Ime direktorja s polnim štiriletnim mandatom bi lahko bilo znano že konec aprila, po potrditvi na seji sveta zavoda pa mu mora dati zeleno luč še vlada. Lavre je potrdil, da se bo prijavil na razpis: “S tem namenom sem tudi prišel v Maribor,” je povedal v torek.

Janez Lavre je veljal tudi za favorita ministrice  za zdravje.
Janez Lavre, v.d. direktorja UKC Maribor in Gregor Pivec, nekdanji direktor UKC Maribor

Položaj direktorja UKC Maribor se je sprostil šele po 20 letih, ko je Pivec po številnih pritiskih, predvsem zaradi neuspešnega reševanja težav zaradi pomanjkanja anesteziologov, 20. aprila lani podal odstop z direktorskega položaja in se vrnil na delovno mesto zdravnika. Svet zavoda ni bil zadovoljen z nobenim od prijavljenih kandidatov za njegovega naslednika, ampak je 14. junija za eno leto imenoval vršilca dolžnosti direktorja, in sicer tedanjega direktorja slovenjgraške bolnišnice Lavreta, ki je imel podporo ministrice za zdravje Milojke Kolar Celarc.

VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.