04:17, tor, 19. Mar

Objavljen razpis za učitelje mednarodne šole





Učenci bodo prag OŠ Leona Štuklja Maribor, ki bo izvajala IB program, prestopili v šolskem letu 2023/2024.

Prvič bodo v šolo z mednarodnim IB programom učenci vstopili jeseni leta 2023

Šola bo izvajala  program mednarodne organizacije International Baccaleurate Organization iz Ženeve (v nadaljevanju: IB program) za otroke od 3. do 16. leta starosti. Program se bo izvajal v angleškem jeziku.

Osnovna šola Leona Štuklja je v tem tednu objavila razpis za prijavo učiteljev za izvajanje mednarodnega programa. Razpis je objavljen na spletni strani šole, na povezavi https://www.os-leon.si/international-school-maribor/call-for-teachers/.

Ustanovitev osnovne šole z mednarodnim programom v Mariboru odpira nove možnosti za izobraževanje, s tem pa mesto postaja še bolj privlačno za tuje strokovnjake in vlagatelje.

V procesu priprave na odprtje mednarodne šole je bilo narejenih več zakonskih in vsebinskih korakov. OŠ Leona Štuklja je pridobila soglasje k izvajanju mednarodnega programa s strani Ministrstva za vzgojo in izobraževanje.

S tem je tudi zagotovljeno financiranje v skladu z Zakonom o izvajanju mednarodnih programov v Republiki Sloveniji.

Več o razpisu za vpis učencev, pogojih vpisa, programu ter prednostih šolanja na Leon Štukelj International School Maribor je na povezavi www.os-leon.si/international-school-maribor.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.