05:44, sob, 4. Maj

Obtoženi za odlaganje blata v Pivoli krivde ni priznal





Na mariborskem okrožnem sodišču je danes potekal predobravnavni narok zaradi nelegalno odloženega blata v Pivoli pri Hočah.

Po poročanju Planet TV se ga je udeležil samo Admir Hafizović, ki krivde ni priznal. Tožilstvo mu je sicer ponudilo sporazum, po katerem bi dve leti in deset mesecev zapora odslužil ob koncih tedna. Predobravnavni naroki v zadevi se bodo nadaljevali v prihodnjih mesecih, glavna obravnava pa je trenutno predvidena za maj.

Obtožnica zoper devet fizičnih in tri pravne osebe

Tožilstvo je obtožnico vložilo zoper devet fizičnih in tri pravne osebe. Prvo kazen v tej zadevi je mariborsko sodišče izreklo 18. januarja, ko je enemu od obtoženih, Alešu Lorberju, po sklenitvi sporazuma s tožilstvom za kaznivo dejanje obremenjevanja in uničevanja okolja izreklo dve leti in štiri mesece zapora. Kazen bo lahko odslužil ob koncih tedna.

Kriminalisti: obtoženi odgovorni za nelegalno odlaganje 200 ton komunalnega blata

Naj spomnimo, zadeva se nanaša na nedovoljeno odlaganje komunalnega blata v Pivoli junija 2021. Kriminalistična preiskava je pokazala, da so obtoženi odgovorni za nelegalno odlaganje 200 ton komunalnega blata, v katerem naj bi bile tudi težke kovine.  Šlo je za blato iz čistilne naprave na Ptuju, za odvoz katerega je imelo tamkajšnje komunalno podjetje sklenjeno pogodbo s celjsko družbo CEP, ta pa je za prevoz blata najela prevozniško podjetje Lasaz. Šlo je za dobro organizirano in dlje trajajočo dejavnost, s katero naj bi se vpleteni izognili plačilu zakonitega odvoza blata, pri tem pa precej zaslužili.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.