14:34, sob, 4. Maj

Oče male Danke ustavil osumljenca in ju vprašal, ali sta jo videla, onadva sta to zanikala





Znanih je več podrobnosti o smrti male Danke, ki je pretresla Srbijo. Poročali smo, da sta osumljenca za njeno smrt delavca na tamkajšnjem vodovodu, zdaj pa je znano več podrobnosti.

Srbski minister za policijo Bratislav Gašić je danes nagovoril javnost v zvezi s tragično smrtjo Danke Ilić. Povedal je, da je okrog 13.45 deklica  Danka zapustila dvorišče in odšla po ulici. Mama je nato videla bel avto, ob njem je stala oseba. Kasneje so ugotovili, da sta vozilo uporabljala osumljenca S. J. in D. D. Vozilo je okoli dve minuti stalo pred vrati. Kasneje sta povedala, da sta bila na delovni nalogi na Banjskem polju, da bi pregledala jašek. Malo Danko naj bi osumljenca zbila 30 do 40 metrov stran.

Njuno gibanje je sicer posnel GPS v službenem avtomobilu. Kasneje je bilo zabeleženo, da se je vozilo ustavilo na vratih, v katerem sta bila S. J. in D. D., pred vrati pa sta se ustavila, ker sta potrebovala stranišče, je še dejal minister. Nato pa sta speljala, približno 30 do 40 metrov naprej pa zbila deklico.

Avto je vozil D. D., S. J. pa je truplo Danke truplo deklice dal na zadnji sedež, kjer sta sicer imela orodje.  Dogovorila sta se, da bosta truplo vrgla stran.

Ob 13.57 ju je po besedah ministra ustavil Dankin oče in ju vprašal, ali sta deklico videla, pa sta to zanikala, je še izpostavil minister. Potem sta se odpeljala do deponije in odvrgla deklico. Na deponiji sta se zadržala minuto in 41 sekund.

Bratislav Gašić je še dejal, da je D. D. v iskalni akciji na poziv direktorja sodeloval, čeprav je vedel, da je Danka mrtva.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.