17:16, sre, 1. Maj

(O)čistili okolico mesta Ptuj





V soboto, 2. aprila 2016, je tako potekala čistilna akcija, ki jo je tudi letos po četrtnih skupnostih organizirala Mestna občina Ptuj.

čistilna akcija, slika je simbolična

Udeleženci letošnje čistilne akcije so se zbrali na posameznih zbirnih točkah znotraj četrtnih skupnosti, odstranili pa so komunalne odpadke s sprehajalnih poti, obcestnih površin, okolice stanovanjskih naselij, vodotokov, zelenic, parkov, stez in drugih javnih površin. 350 prostovoljcev pobralo 7.560 kg odpadkov. V akciji je sodelovalo približno 350 prostovoljcev iz različnih društev, klubov, pomagali so tudi gasilci, ribiči, lovci pa zavodi, podjetja in drugi. Učenci in otroci vrteških skupin so ponekod prav tako že očistili okolico šol in vrtcev, drugje pa bodo to storili v prihodnjih dneh.

Zbranih je bilo 4.840 kilogramov mešanih komunalnih in kosovnih odpadkov ter 2.720 kilogramov bioloških odpadkov, skupaj torej 7.560 kilogramov odpadkov. Za odvoz teh so poskrbele Javne službe Ptuj. Vsako leto manj odvrženih odpadkov Če primerjamo udeležbo čistilne akcije z lanskim letom, se je v letu 2015 zbralo 420 prostovoljcev, ti so pobrali 9.080 kilogramov mešanih komunalnih odpadkov in 4.100 kilogramov kosovnih odpadkov, s pomočjo Slovenske vojske pa se je očistilo tudi eno večje divje odlagališče. Bistveno je, kar se je tudi izkazalo ob letošnjem čiščenju okolice, da je vsako leto manj odvrženih odpadkov in da so k temu doprinesle čistilne akcije.

“Lepo je pogledati čisto okolje, ki nas obkroža, zato naj velja še naprej, da odlagamo odpadke na ustrezna mesta. Predvsem pa je pomembno, da v svoji sredini opozarjamo ljudi okrog sebe o pomenu ohranjanja našega bivalnega in življenjskega prostora,” so sporočili iz MO Ptuj.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.