05:56, sob, 27. Apr

Od 4. maja naprej odprte cerkve, ponovno se bo izvajalo tudi svete maše za javnost





Od ponedeljka, 4. maja 2020, bodo slovenske cerkve ponovno odprte za javnost, verniki se bodo lahko udeležili tudi svetih maš in drugih bogoslužjih. Ob tem pa bodo skladno s pravili v času epidemije veljali zaščitni ukrepi.

Pogoji za udeležbo vernikov pri sveti maši bodo, kot so zapisali pri Slovenski škofovski konferenci (SŠK), razkuževanje rok pred vstopom v cerkev in uporaba zaščitne obrazne maske. SŠK pa v sporočilu za javnost ni navedla najmanjše predpisane razdalje med verniki.

Za namen odprtja cerkva bodo škofje sicer ta četrtek izdali posebna navodila, v katerih bodo zapisana določila za prejem zakramentov, kot so sveta spoved, krst, poroka in bolniško maziljenje. Vlada in pristojna strokovna svetovalna skupina pri ministrstvu za zdravje za zdaj še nista uskladili odgovora na potezo SŠK, je za STA povedala vodja omenjene skupine Bojana Beović.

Do odprtja cerkva prihaja v času postopnega rahljanja ukrepov zaradi epidemije novega koronavirusa, v katerega pa cerkve in dejavnosti v njih zaradi še vedno veljavnega odloka o prepovedi zbiranja še niso bile zajete.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.