12:03, pet, 3. Maj

Od danes drsajo v Kamnici





Od danes naprej drsajo v Kamnici. Med tem ko Mestna občina Maribor oz. javno podjetje Športni objekti Maribor zaradi pomanjkanja finančnih sredstev niso postavili brezplačnega drsališča v središču mesta kot v letih doslej, so se v krajevni skupnosti (KS) Kamnica znašli sami. Kot pravijo: “Otroci morajo imeti neko zimsko zabavo.”

drsalisce v kamnici (1)

Tako bo od danes mogoče drsati pri njih. Krajevna skupnost Kamnica je namreč s sponzorji zbrala dovolj denarja, da bo lahko mesec dni, vse do do 8. februarja, ljubiteljem drsanja omogočila zabavo in rekreacijo v središču svojega kraja. Drsališče na umetni površini, ki stoji pri Osnovni šoli Kamnica, so postavili v sodelovanju z Zavodom za šport Slovenske Konjice. Po besedah predsednika KS Kamnica Simona Hauptmana je vseh stroškov za šest tisoč evrov, pri čemer ne bodo niti centa krili z proračuna krajevne skupnosti. “Uspeli smo zbrati dovolj denarja pri pokroviteljih. Otroci si zaslužijo imeti neko zabavo tudi v zimskem času, še zlasti, ker v Mariboru letos ni drsališča.” je dejal Hauptman.

Danes z otvoritveno akcijo nudijo drsališče in drsalke zastonj. Sicer, pa bodo otroci, stari do 14 let na 150 kvadratnih metrih velikem drsališču drsali brezplačno, ostali bodo za uporabo drsališča plačali dva evra, prav toliko bo stala tudi izposoja drsalk. “Za vstopnino za drsalce, stare nad 14 let, smo se odločili zato, saj drsališče sprejme največ 20 drsalcev in bi lahko prišlo do prevelike gneče,” še pove Hauptman. Med drugim so poskrbeli tudi za gostinsko ponudbo. Razmišljajo še o spremljevalnem programu, v kolikor jim bodo sponzorji in donatorji prisluhnili.

Druge novice

Comment

  • saras

    18 februarja, 2015

    zdi se mi da je drsališče precej majhno…ni mi všeč

    Replay

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.