21:02, ned, 19. Maj

Od danes poletni tabor za otroke in mladostnike v Hočah





Predstaviki Občine Hoče-Slivnica so v letošnjih počitnicah poskrbeli za aktivno preživljanje prostega časa za otroke in mladostnike. Od danes 27. junija do 31. avgusta poteka poletni tabor.

Počitnice_Vuzenica

Občina Hoče-Slivnica je v letošnjem proračunu namenila 20.000 EUR za aktivno preživljanje prostega časa otrok in mladostnikov iz Občine. Poletni tabor bo potekal med 27.6.2016 in 31.8.2016, skupaj 9 tednov. Prispevek staršev je 10 EUR na teden za posameznega otroka in vključuje vodene aktivnosti, hrano ter pijačo. Poletnega tabora se bo v dopoldanskem času udeležilo 45 otrok. Enkrat tedensko, v popoldanskem času, bodo potekale aktivnosti za mladostnike.

Občina Hoče-Slivnica je v letošnjih počitnicah poskrbela za aktivno preživljanje prostega časa za otroke in mladostnike. Aktivne počitnice bo 45 otrok preživelo v Poletnem taboru, kjer bodo lahko uživali v športnih, kulturnih in drugih kratkočasnih aktivnostih. Ideja o Poletnem taboru se je razvila najprej zaradi skrbi, ki so jih imeli starši, ki v času poletnih počitnic ne najdejo varstva za svoje najmlajše, to so predvsem otroci prve triade. Zatem se je ideja nadgradila s tematskim 7 dnevnim programom ter dogodivščinami za mladino.

Izvajalca poletnega tabora je Občina izbrala na podlagi evidenčnega postopka. Najboljši ponudnik je bilo lokalno Društvo Mušnica, ki je prijavilo najbolj pester, najugodnejši program in pri tem izbralo še kompetentne vzgojitelje in vaditelje. Društvo se je zaradi zagotavljanja večje kakovosti storitev odločilo, da bodo moči združili s Športnim društvom ABC šport, ki so specializirani za športno vadbo otrok in mladostnikov. K sodelovanju pa so povabili tudi lokalna društva, saj menijo, da bi morali prav vsi, mladi in odrasli, bolje poznati, kaj vse naša občina ponuja. Skozi športne aktivnosti in tematsko obarvane vsebine bodo otroke poučili o naravnih lepotah naših krajev, zgodovinskih znamenitostih in lokalnih posebnostih.

Poletni tabor Občine Hoče-Slivnica bo potekal med 27. 6. 2016 in 31. 8. 2016, skupaj 9 tednov v prostorih Kulturnega doma (Pohorska cesta 15, 2311 Hoče) ter ob lepem vremenu na zunanjih, izbranih površinah. Prispevek staršev je 10 EUR na teden za posameznega otroka in vključuje vodene aktivnosti, hrano ter pijačo. Poletnega tabora se bo v dopoldanskem času udeležilo 45 otrok. Enkrat tedensko, v popoldanskem času, bodo potekale aktivnosti za mladostnike. Prosta mesta za so za dopoldanske aktivnosti zasedene. Na voljo so samo še prosta mesta za mladostnike, ki se bodo družili vsako sredo v tednu.

Dodatne informacije so na voljo na spletni strani Občine www.hoce-slivnica.si ali preko Facebook strani: »Poletni tabor Hoče-Slivnica«.

»Otroci in mladostniki potrebujejo usmerjene in kratkočasne dejavnosti preko poletnih počitnic. Vesel sem, da nam je uspelo izpeljati odličen projekt kot je Poletni tabor. Trdno verjamem, da bo projekt postal tradicionalen, saj je odziv staršev in otrok odličen.« je povedal Marko Soršak, župan Občine

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.