01:31, pet, 19. Apr

Od jutri izvajanje zimske službe tudi v Mariboru

S 15. novembrom se na slovenskih cestah uradno pričenja zimska sezona, ki bo trajala do 15. marca 2018. V tem času bodo enote zimske službe v stalni pripravljenosti, vsa vozila pa morajo biti opremljena z obvezno zimsko opremo. Pooblaščeni izvajalec službe na območju Mestne občine Maribor bo tudi letos komunalno podjetje Nigrad, d.d., ki bo dela izvajal skupaj s kooperanti in podizvajalci.

plug na terenu

Po besedah Vilija Eisenhuta, direktorja občinskega urada za komunalo, promet in prostor, bodo v letu 2018 na MO Maribor za izvajanje del v zimski sezoni namenili 1.000.000 evrov. “Na sestanku štaba bo Nigrad, d.d. kot koncesionar MO Maribor podal tudi zaloge posipnih materialov, kar dokazuje, da smo za začetek zimske službe ustrezno oskrbljeni s soljo in peskom. Prav tako je vzpostavljena komunikacija med Nigradom in vzdrževalci državnih cest na območju MO Maribor za koordinirano izvajanje zimske službe,” je pojasnil na novinarski konferenci.

“Na zimsko sezono, ki se bo uradno pričela 15. novembra, smo dobro pripravljeni. Izvedli smo pregled vseh plužnih enot, za začetek sezone pa je na zalogi še cca 600 ton soli in skupno 700 kubičnih metrov posipnega peska. Program izvajanja zimske službe je usklajen z zahtevami krajevnih skupnosti in mestnih četrti, za izvajanje del pa bo letos na voljo 80 plužnih enot in 150 delavcev,” je pojasnil Jože Planinc, vodja javno
prometnih površin in vodja zimske službe pri Nigradu.

V izvajanje zimske službe je vključen tudi Režijski obrat Mestne občine Maribor, ki bo sodeloval pri ročnem čiščenju na dogovorjenih lokacijah v mestu. “Enote, ki so v stalni
pripravljenosti, bodo s pluženjem pričele, ko na glavnih cestah zapade do 10 centimetrov snega, kriterij za ostale ceste pa je do 15 centimetrov,” je še dodal Planinc.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.