17:18, pet, 26. Apr

Od polnoči volilni molk





Volilna kampanja pred nedeljskimi evropskimi volitvami se izteka, kandidatne liste in kandidati imajo le še danes čas za prepričevanje volivcev. Opolnoči pa bo začel veljati molk, ko je vsakršno nagovarjanje volivcev prepovedano.

getfoto2

Kandidatne liste in kandidati se bodo lahko še danes predstavljali volivcem in jih nagovarjali, naj na nedeljskih volitvah v Evropski parlament oddajo glas za njih. Danes pa bodo znani tudi rezultati še zadnjih javnomnenjskih raziskav.

Kampanja se bo uradno zaključila opolnoči, ko bo nastopil volilni molk. Tega bo treba spoštovati do nedelje do 19. ure, ko se bodo zaprla volišča po državi. Na uradne izide evropskih volitev bo sicer treba počakati do 23. ure, saj bodo do takrat odprta volišča v Italiji, medtem ko bodo izidi vzporednih volitev znani že po zaprtju volišč.

V času volilnega molka bo prepovedana vsakršna dejavnost, ki bi volivce navajala k takšnemu ali drugačnemu glasovanju. Na ministrstvu za notranje zadeve bo delovala dežurna služba, kamor bodo lahko državljani sporočali podatke o domnevnih kršitvah. Od sobote od polnoči naprej pa do 7. ure zjutraj ter od sobote od 19. ure do nedelje do 7. ure zjutraj lahko državljani morebitne kršitve sporočajo na telefonsko številko 080 12 00. Preko dneva, torej v soboto in nedeljo od 7. do 19. ure, pa bo kršitve volilnega molka mogoče sporočati na telefonsko številko 080 21 13.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.