Od sobote smuka po Snežnem stadionu do doline

Na Mariborskem Pohorju bodo to soboto, 18. januarja, prvič letos odprli tudi Snežni stadion. Tako bo smuka na Mariborskem Pohorju od sobote naprej možna vse do doline, Snežni stadion pa bo ostal odprt do nadaljnjega.

Vir: Marprom

Vir: Marprom

“Na njem smo v zadnjih dneh s pomočjo snežnih topov izdelali dovolj snega, da ga bomo lahko do sobote pripravili za varno in kakovostno smuko. Ob odprtju bo imel Snežni stadion 30–40 centimetrov debelo snežno podlago, sedežnica Radvanje pa bo obratovala čez vikend v času dnevne smuke,” so sporočili iz Marproma.

Poleg tega na Pohorju s soboto uvajajo še eno novost – posebne vozovnice za turne smučarje. “Pri tem bo vozovnica za turno smuko na Piskru na Arehu stala 5 evrov in bo vključevala tudi en prevoz s sedežnico Pisker, vozovnica za turno smuko na Mariborskem Pohorju pa bo stala 7 evrov in bo omogočala en prevoz s katerokoli delujočo napravo,” dodajajo na Marpromu.

Ker širina prog na Mariborskem Pohorju turnim smučarjem trenutno še ne dopušča hoje navkreber, bo ta za zdaj dovoljena samo na Piskru v času odprtja smučišča. “Ko bomo zagotovili zadostno širino prog na Mariborskem Pohorju, pa bo mogoča tudi na mariborskem delu. Prav tako vse obiskovalce obveščamo, da bo v naslednjih dneh zaradi zagotavljanja varnosti na Pohorju izveden poostren nadzor spoštovanja smučarske zakonodaje. Nadzor bo potekal tudi v času, ko smučišča niso odprta. Obiskovalcem se zahvaljujemo za razumevanje,” so še sporočili.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

0 KOMENTARJEV