20:07, sre, 24. Apr

Od vzhoda do vzhoda na Mariborskem Pohorju





Projekt Od vzhoda do vzhoda je lansko leto privabil med osem in deset tisoč pohodnikov čez ves dan na Šmarno goro v Ljubljani. Letos bo na najdaljši dan v letu k vsakodnevnemu aktivnemu gibanju in s tem večjemu zadovoljstvu v osebnem življenju pozival štajersko regijo.

Soncni vzhod_Pohorje

V sredo, 21. junija, bo sonce na Mariborskem Pohorju vzšlo točno ob 5. uri. Štajerci se bodo lahko do prizorišča dogodka, ki bo pred Hotelom Bellevue, začeli vzpenjati ob 3.30 uri po Čopovi poti, ki se začne pri mariborski vzpenjači, nadaljuje do Trikotne jase in z lahkim vzponom zaključi pri Hotelu Bellevue. Tisti, ki se bodo pohodu v hrib odpovedali, bodo lahko izkoristili Pohorsko vzpenjačo, ki bo začela delovati ob 4. uri zjutraj. Prvih 200 obiskovalcev bo prepeljala brezplačno. Dogodek bo imel poseben čar. Ob sončnem vzhodu na vrhu pričakujemo stotine jutranjikov, ki jih bosta ob vzhajanju sonca pozdravila Alfi Nipič in Orkestrom slovenske policije.

Jutranje vstajanje in doživetje bodo s pohorskim prigrizkom in toplim čajem obogatili v družbi Terme Maribor, ki s tovrstnim spodbujanjem in poudarjanjem družbeno odgovornih akcij vse bolj stremijo k oživitvi in obogatitvi Mariborskega Pohorja. S projektom Od vzhoda do vzhoda uradno odpirajo letošnjo poletno sezono. Z ekipo znanih slovenskih športnikov, ki domujejo v Mariboru, bo vrh Pohorja v popoldanskem času obiskal  tudi župan Maribora, Andrej Fištravec, ki bo izrazil podporo vsem, ki se bodo na ta dan vzpenjali na Pohorje. Dogodek bo namreč trajal 24 ur, do vzhoda sonca naslednji dan. Ekipa štajerskih zanesenjakov bo prehodila dobrih 70 km poti na Mariborskem Pohorju po vnaprej določeni časovnici, ki jo najdete v drugi priponki. Z njo nagovarjamo pohodnike, da se  projektu pridružijo kadarkoli želijo, tudi večkrat, če jim čas tako dopušča.

Betka Suhel Mikolic_Dejan Nikolic_foto

Pobudnica projekta, ki je lani skupaj s številnimi znanimi osebnostmi in uveljavljenimi športniki na sončni vzhod na Šmarno goro privabila tisoč ljudi, čez dan pa jih je prišlo med 8 in 10 tisoč, Betka Šuhel Mikolič, si poleg lepega vremena obeta: »Najbolj se Štajercev veselim ob prvem vzhodu. Ne glede na to, kako se nam bo dan odvijal v nadaljevanju, želim, da ga začnemo odličnoGibanje, sploh hoja v hrib, spodbuja delovanje hormonov sreče. Vsak od nas bo 21. junija ambasador zadovoljnega življenja. Vsak od nas bo košček mozaika zgodbe, ki širi pozitivno naravnanost do sebe in sveta, v katerem živi. V poseben izziv mi je Štajerce nagovoriti prav zjutraj, saj vrh Pohorja v tem času čez leto popolnoma sameva.«

Od vzhoda do vzhoda na mariborskem Pohorju poteka v organizaciji Agencije Novelus. K projektu pa so pristopili tudi številni podporniki. Med prvimi Terme Maribor, ki želijo prav s tovrstnimi akcijami predstaviti priložnosti, ki jih odkrivajo lepote Pohorja, in privabiti ljudi, da aktivno obiščejo Pohorje čim bolj pogosto. Projekt je podprla tudi Mestna občina Maribor in Zavod za turizem Maribor. Medijski pokrovitelj pa je najbolj poslušana radijska postaja v regiji, Radio City.

Projekt Od vzhoda do vzhoda bo zaokrožen z uradnim odprtjem vrat hotela Bellevue na Pohorju v poletnih mesecih, kjer bomo pod pokroviteljstvom Term Maribor pozornost namenili tudi raznoliki kulinarični in drugi ponudbi, ki jo predstavlja pohorski turizem za to poletje.

Podpornikom projekta Od vzhoda do vzhoda so se pridružili tudi: P&S Group, ki zaradi družinske povezanosti z Betko ni imel druge izbire, Energija plus z njihovo nepogrešljivo energijo za življenje, Lekarne Maribor, Suunto, športna trgovina Itak Šport  z blagovno znamko Salming, MOL, Matias2 Sport in številni drugi.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.