16:52, sre, 24. Jul

Odbojkarice Nove KBM Branika državne prvakinje že šestnajstič

Odbojkarice Nove KBM Branika so šestnajstič postale državne prvakinje. V odločilni peti tekmi finala so v Novi Gorici premagale GEN-I Volley s 3:1 (21, -22, 17, 18), s tem pa so finalno serijo dobile s 3:2 v zmagah. Za Mariborčanke je to tretji zaporedni naslov državnih prvakinj.

Vir: FB Odbojkarski klub Nova KBM Branik
Vir: FB Odbojkarski klub Nova KBM Branik

Finale ženskega odbojkarskega prvenstva je ponudil vse, kar ta šport lahko ponudi. Zanimive tekme, polne preobratov, tako v samih tekmah kot v vsej seriji, na trenutke kakovostna odbojka, napake, in na koncu zmagoslavje ekipe, ki je bila papirnati “outsider”. Nova KBM Branik je v seriji že vodil z 2:0, nato so Novogoričanke dobile dve zaporedni tekmi, psihološka prednost naj bi bila pred zadnjo tekmo po napovedih na strani Primork, toda varovanke Bruna Najdiča se s tem niso obremenjevale, v peti tekmi so bile večji del dvoboja boljši tekmec in so se povsem zasluženo veselile nove zvezdice.

Novogoričanke naj bi imele psihološko prednost, a že sam začetek je pokazal, da bi lahko odločilna tekma za njih pomenila tudi breme. Sproščenosti pri njih ni bilo videti, kazalo je, da gostje na svojem hrbtu nosijo veliko manj bremena. Že na začetku prvega niza so si priborile prednost, ki so jo zlahka držale do konca niza, domače so šele v zaključku našle ritem, a na žalost njihovih navijačev prepozno.

So pa nadaljevale z dobro igro na začetku drugega niza. Kmalu so se odlepile od tekmic, ki so imele tako kot na zadnjih dveh tekmah finalne serije težave pri sprejemu. A izkazalo se je, da so tokrat imele le en slab trenutek. Drugega niza niso več mogle rešiti, zato pa so bile precej boljši tekmec v nadaljevanju, v katerem dvomov, kdo bo najboljši v državi ni bilo. Mariborčanke so tako v tretjem kot v četrtem nizu povedle že na začetku, nato pa brez posebnih težav nadzorovale potek tekme.

Najboljša igralka tekme je bila spet gostujoča korektorka Iza Mlakar, ki je dosegla kar 38 točk.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.