03:58, čet, 2. Maj

Odbojkarji Maribora premagali Krko





Odbojkarji Maribora so v tekmi 12. kroga 1. DOL za moške doma premagali Krko s 3:0 (20, 13, 18).

OK Maribor : OK Krka, dvorana Tabor
OK Maribor : OK Krka, dvorana Tabor

Mariborski odbojkarji so pomembno tekmo za uvrstitev med šest najboljših klubov prvega dela prvenstva začeli motivirano. Po že nekaj minutah so si priigrali obetavno prednost, točke pa so dosegali predvsem Jan Mulec, Tomaž Horvat, Vasja Plesec in Alan Košenina. Pred končnico so si priigrali šest točk prednosti (22:16), po nekaj točkah Martina Kosmine so se gostje približali na 19:22, za preobrat pa jim je zmanjkalo moči.

Tudi v nadaljevanju tekme so štajerski odbojkarji niti igre držali v svojih rokah, ob omenjeni četverici se je razigral še Filip Uremović, ki je bil uspešen predvsem v bloku. Maribor je, tudi ob napakah Krke, povedel kar 19:9. Trener Krke Jože Časar je posegel po menjavah igralcev, a pri tem ni imel srečne roke, saj tudi menjave niso pokazale tistega, kar je od njih želel in Maribor je osvojil še drugi niz.

Horvat je v tretjem nizu do drugega tehničnega odmora (16:10) dosegel kar šest točk. Toda v igri gostiteljev so se v nadaljevanju začele pojavljati napake, gostje so z delnim rezultatom 5:0 zagrozili z zasukom. Izenačenje je s točko preprečil Košenina. Sledilo je nekaj minut slabše igre gostov, Mariborčani so povedli 24:18, zmagovito točko v nizu in tekmi pa je z asom dosegel Horvat.

“Pričakoval sem zmago, kajti dobro in trdo delo na treningih se mora obrestovati. Fantje so igrali tako, kot sem od njih zahteval. Niti v enem trenutku tekme niso popuščali, morda le v tretjem nizu, vendar so se hitro pobrali in nadaljevali tako kot sem pričakoval,” je razložil trener Maribora Matevž Kamnik. “Tokrat smo naleteli na razigranega tekmeca in Mariboru čestitam za igro. Naša ni bila na ravni, kakršno sem pričakoval, fantom ni uspevalo prav nič in poraz je bil neizbežen,” je pojasnil trener Krke Jože Časar.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.