18:12, ned, 28. Apr

Oddaja Na glas: o brezdomcih, preprečevanju deložacij in zavetiščih za brezdomce





V tokratni oddaji Na glas smo z gosti govorili o brezdomcih v Mariboru in okolici. Teh je vse več, zaskrbljujoče pa je, da se starejšim pridružujejo tudi mlajši, celo mladoletni posamezniki, ki najdejo nastanitev v enem od treh zavetišč v Marboru. Kaj jim je tam na voljo, kako preprečiti deložacije in kako vse pomagajo ljudem, so spregovorili gostje v tokratni oddaji.

Vse večkrat se zgodi, da nekdo postane brezdomec čez noč. Eden takih je tudi brezdomec Josip, ki nam je povedal, kako se je znašel na cesti in nato v zavetišču. Vzrokov za to, da nekdo izgubi dom, streho nad glavo je več, tudi o tem so govorili gostje v oddaji. Prav tako tudi, kako preprečujejo deložacije in pomagajo ljudem, da imajo vsaj za “golo preživetje” in da držijo glavo nad vodo.

Gostje v oddaji so bili Božidar Bračun iz Nadškofijske karitas Maribor, ki je predstavil delovanje zavetišča in ljudske kuhinje, Manuela Božič, vodja zavetišča CSD Maribor, ki je predstavila, kako se lahko ljudje obrnejo po pomoč pri njih in kako deluje to zavetišče, in Boris Krabonja, vodja društva UP-ornik, v katerem pomagajo ljudem, da ne pride do njihovih deložacij. Predstavili smo tudi Kralje ulice Maribor, ki imajo zavetišče za brezdomce in antideložacijski program. Prav tako pa zgodbo brezdomca Josipa, predvsem kako se je sam znašel v zavetišču.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.