19:15, sob, 27. Apr

Oddaja Na glas: Problemi v odnosu učitelji, učenec, starši





V tokratni oddaji Na glas smo se z gosti dotaknili odnosa učitelj-učenec-starši oziroma profesor-dijak-starši. V zadnjem času namreč v javnosti večkrat izstopajo primeri, pri katerih se zdi, da spoštovanja in zaupanja med vsemi tremi koti tega pomembnega trikotnika ni več.

Ali je res tako in kako vzpostaviti stanje, v katerem bodo vsi deležniki zadovoljni, smo govorili z našimi gosti. Povedali so, kako je v osnovni šoli, kako je v srednji šoli. Pa tudi vsak s svojega vidika, kako naj bi bilo, da bodo učenci in dijaki v procesu izobraževanja in vzgoje dobili največ za to, da se bodo razvili v samostojne, zrele, odrasle osebe. Kako naj torej delujejo učitelji in profesorji, da bodo avtonomni, profesionalni, strokovni, z avtoriteto ter spoštovanjem in zaupanjem staršev in učencev/dijakov. Prav tako tudi, kakšna je dejanska vloga staršev v vzgojno-izobraževalnem procesu. Pa tudi, kaj in kako naj delujejo učenci in dijaki.

Gostje v oddaji so bili: Mojca Kirbiš, članica Kolegija Združ. ravnateljev in pom. ravnateljev Slovenije; Nadja Jager Popovič, ravnateljica Srednje šole za oblikovanje Maribor; Kaja Aleš Luznar, mama osnovnošolke in srednješolk; Luka Novak, dijak.

Oddajo si lahko ogledate tukaj:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.