14:57, sob, 20. Apr

Oddaja Report: O današnjem začetku Festivala komedije Pekre, skorajšnjih Dnevih Arnolda Tovornika ter Centru za sluh in govor Maribor





V tokratni oddaji Report govorilo o Festivalu komedije Pekre ter Dnevih Arnolda Tovornika v Selnici ob Dravi. Izvedeli pa smo tudi več o Centru za sluh in govor Maribor.

Umetniški vodja Festivala komedije Pekre in selektor predstav Rado Pavalec ter predsednik Turistično kulturnega društva Pekre Zlatko Partlič sta povedala, katere predstave se bodo letos odigrale na dnevih komedije. Ti se začnejo danes, v petek, 3. marca 2023, z uradnim odprtjem in prvo predstavo. Zaupala sta nam še, kako je potekal izbor predstav, kje in kdaj se lahko kupijo vstopnice ter nekaj zanimivosti o samem festivalu.

Samo Rumež, direktor Centra za sluh in govor Maribor, bo predstavil zgodovino tega centra, ki je nastal pred 60 leti v ambulantah takratnega mariborskega zdravstvenega doma. Izvedeli boste še, kako se je center v vseh teh letih razvil to pomembne ustanove na Štajerskem, pa tudi, kaj si ob 60-letnici želijo. Obljubljene imajo namreč nove prostore.

Miha Krajnčevič, direktor Hrama kulture Arnolda Tovornika, in Vili Rezman pa sta predstavila program Dnevov Arnolda Tovornika. Tako katere predstave si bodo obiskovalci lahko ogledali, kot tudi izid nove knjige in ostale spremljajoče dejavnosti.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.