06:41, čet, 25. Apr

Oddaja Report: o pripovedništvu Jožeta Kerenčiča, Dnevih komedije Pekre in gasilcih PGD Slemen, ki so dobili novo vozilo





V torkovi oddaji Report smo gostili avtorico magistrske naloge in knjige Pripovedništvo Jožeta Kerenčiča, govorili smo o Dnevih komedije Pekre, ki se bodo začeli jutri. Na obisku pa smo bili tudi pri gasilcih PGD Slemen, saj so se razveselili novega vozila.

Naša gostja je bila Laura Mohorko Kumer, avtorica knjige Pripovedništvo Jožeta Kerenčiča. V knjigi je analizirala njegova pripovedniška dela in ga postavila ob bok sodobnikov socialrealizma, ki so pisali o kmetu in kmečkem življenju ter o t. i. malih ljudeh.
Govorili smo tudi z Ilko Riedl iz Turističnega društva Pekre, kjer pripravljajo Dneve komedije Pekre. Zaupala nam je, katera gledališča sodelujejo in kaj vse pripravljajo.

Čez vikend pa smo bili na obisku pri gasilcih PGD Slemen v Selnici ob Dravi, ki so dobili novo vozilo za prevoz enote gasilcev. O vozilu in delovanju prostovoljnega gasilskega društva je govoril poveljnik PGD Slemen Robi Hadner z gostom iz pobratenega dalmatinskega prostovoljnega gasilskega društva.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.