12:05, pet, 26. Apr

Oddaja Report: predstavitev doživljajskega igrišča, 30-letnice MKC Maribor in napoved mednarodnega tekmovanja v streljanju v Rušah





V tokratni oddaji Report na BK TV smo predstavili Doživljajsko igrišče v Mariboru in delovanje Mladinskega kulturnega centra (MKC) Maribor, ki letos praznuje že 30 let. Spregovorili pa smo tudi o skorajšnjem mednarodnem tekmovanju v streljanju z zračno puško in pištolo v Rušah.

Živa Mijatović iz MKC Maribor je predstavila začetke in razvoj MKC Maribor in napovedala, kako bodo praznovali svojo 30-letnico, med drugim tudi z zasaditvijo 30 dreves, hkrati pa z bogatejšo vsebino svojih festivalov. Nina Krašovec iz Zavoda Igrišče Maribor pa je povedala več o Doživljajskem igrišču v Mariboru, za katerega skrbi prav MKC Maribor. Opisala je, kaj zdaj tam počnejo, kako je poskrbljeno za otroke in mladostnike ter njihove ustvarjalne izzive. Obe pa sta poudarili, kako pomembno vlogo imajo prostovoljci pri delovanju igrišča in pri vsebinah MKC Maribor.

O mednarodnem tekmovanju v streljanju z zračno puško in pištolo v Rušah, ki se s treningi začne prav danes, finalna tekmovanja pa bodo čez vikend, je govoril Ljubo Gerrmič, predsednik Strelskega društva I. Pohorski bataljon. Kakšna je konkurenca na tekmovanju, kakšne uvrstitve si želi in kakšne načrte ima še letos, pa je povedala slovenska reprezentantka Urška Hrašovec.

Oglejte si oddajo:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.