09:23, ned, 5. Maj

Odkrite nove podrobnosti: je glavni osumljenec za ugrabitev male Maddie imel pomoč prijatelja?





Odkrivajo se nove podrobnosti v primeru izginule deklice Maddeleine McCann iz leta 2007.

Mala Madeleine McCann je izginila iz apartmaja, v katerem je bila s starši na počitnicah. Zgodilo se je v mestu Praia da Luzu na Portugalskem med 21. in 22. uro zvečer 3. maja 2007.  Raziskava, kaj se je zgodilo z deklico, traja že več let. Zdaj je za njeno izginotje osumljen Nemec Christian Brueckner, ki je sicer že večkrat zanikal vpletenost.

Toda Britanec Ken Ralphs je po poročanju Jutarnjega lista dejal, da naj bi Brueckner, ki je osumljen, da je leta 2007 ugrabil Maddie McCann, skušal nekaj dni pred izginotjem deklice prepričati njunega skupnega prijatelja, da bi našel otroka, ki bi ga lahko prodali nemškemu paru brez otrok. Po besedah Ralphsa naj Brueckner iskal takšno družino prav v portugalskem mestu, v katerem je nato izginila mala Maddie.  Pogovor o tem pa naj bi tekel prav en teden, preden je deklica izginila.

Prijatelj planil v jok, ko je Ralphsu razlagal, kaj hoče Brueckner od njega

Ralphs je še rekel, da naj bi Brueckner ponudil tak posel skupnemu prijatelju, ki je živel v šotoru. In ta prijatelj je nekega večera to zaupal Ralphsu, pri tem pa planil v jok, so poročali pri Sky News.  Ta prijatelj naj bi takrat živel v nomadski skupnosti, njegovega imena pri Sky News ne odkrivajo. Ralphsu pa naj bi rekel, da mora poiskati otroka, saj ima Brueckner že stranki, nemški par, ki je bil pripravljen plačati za otroka.  Ralphs je za medij še izdal, da je prepričal prijatelja, da naj ne sodeluje pri tem.

Čez en teden se je Ralphs vrnil v Veliko Britanijo ter v medijih izvedel, da je Maddie izginila iz apartmaja, kjer je bila skupaj s starši. Trdi, da je obvestil policijo o vsem, kar je vedel, in ji povedal, kje živi Brueckner. Vrnil se je v Algarve, kjer je bila nomadska skupnost, a tam ni bilo več nikogar. Kar je vedel, naj bi povedal tudi Scotland Yardu in nemškemu tožilstvu.

Brueckner ta teden na sodišču

Sojenje Bruecknerju, ki je sicer v zaporu zaradi posilstev in preprodaje droge,  se začne ta teden, osumljen je več spolnih napadov na Portugalskem, še poroča Jutarnji list. Odkar je postal glavni osumljenec za izginotje Maddie, bo prvič stal pred javnostjo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.