10:56, pet, 19. Apr

Odličen drugi polčas premalo za uspeh mariborskih rokometašev v Trebnjem

Rokometaši mariborskega Branika so na zadnji tekmi v letu 2020 drago prodali svojo kožo na zahtevnem gostovanju v Trebnjem, kjer je Trimo slavil s 26:23.

RK Trimo Trebnje :RK Maribor Branik, LIGA NLB. Vir: RK Maribor Branik

Domači so bolje odprli tekmo, vijoličasti pa so v uvodnih minutah delali preveč napak v napadu in se po dobrih 10 minutah znašli v zaostanku s 6:2. Prednost Trima je nato narasla na šest golov, gostitelji pa so jo do odmora mirno zadržali v svojih rokah. Razliko v prvem polčasu je delal tudi vratar domačih Aleksandar Tomić, ki je v prvem delu šestkrat zaustavil poskuse vijoličastih. Izid polčasa je sicer v zadnjem napadu Maribora postavil Jan Hočevar (16:11).

Siniša Markota je med odmorom predramil fante, ki so v drugi polčas vstopili odlično. Mark Ferjan je še nadgradil predstavo s konca prvega dela in zbral nekaj fantastičnih obramb, Maribor pa se je v 39. minuti približal na vsega gol zaostanka (18:17). Na izenačenje smo čakali še slabih sedem minut, zanj pa je s 7-metrovke poskrbel kapetan Tadej Sok. Zorman je nato v igro vrnil Hamidovića in Raša, Trimo pa se je odlepil na prednost treh golov in jo z nekaj majhnega težavami tudi zadržal do konca ter tekmo dobil s 26:23.

Pri Mariboru je bil s šestimi goli prvi strelec Stefan Žabić, pri domačih pa je šest golov dosegel Uroš Udovič. Izpostaviti velja še dejstvo, da je Markota na začetku drugega polčasa ponudil priložnost Gašperju Pungartniku, produktu mariborske šole, ki pa je ob pogumni igri žal ostal brez zadetka.

Siniša Markota, trener RK Maribor Branik, je ob koncu tekme dejal: “Čestitam ekipi Trebnjega, mi smo ‘zamudili’ na tekmo prvih 20 minut, v tem času nismo naredili niti enega prekrška. Takoj ko smo začeli igrati obrambo, smo jih ulovili. V tem času smo potrošili ogromno energije. Sicer smo drugi polčas igrali odlično obrambo, na koncu pa je ob pomanjkanju energije pešala še koncentracija, znova pa se je videl primanjkljaj izkušenj. Pri 20:20 smo imeli igralca več, a smo prejeli dva gola. Tu se je tekma odločila v korist Trima, ki je zasluženo zmagal.”

8. krog Lige NLB (zaostala tekma):
RK Trimo Trebnje – RK Maribor Branik 26:23 (16:11)
Trimo Trebnje: Tomić, Gaberc, Brana; Udovič 6, Rašo 5, Hamidović 4, Potočnik 2, Kotar 2, Dobovičnik 2, Sarak 2, Cingesar 1, Cirar 1, Didovič 1, Kmet, Višček, Grbič, Grojzdek, Florjančič.
Maribor Branik: Ferjan, Lorger; Žabić 6, Miličević 4, Sok 3, Košec 3, Rakita 2, Budja 2, Hočevar 2, Veselinovič 1, Blagotinšek, Pungartnik, Planinšek, Hedl, Vogrin.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.