12:56, pet, 3. Maj

Odličen nastop Ilke Štuhec na smuku, osvojila bo drugo mesto v skupnem seštevku





V Kvitfjellu poteka ženski smuk za svetovni pokal. Mariborčanka Ilka Štuhec je nastopila odlično, saj po nastopih vseh glavnih favoritk, zaseda četrto mesto, to pa sicer pomeni, da je mali smukaški globus že osvojila Sofia Goggia, Ilka Štuhec namreč zaostaja na drugem mestu preveč, da bi ji ga prevzela.

To pa pomeni, da se Mariborčani močno nasmiha drugo mesto v skupnem smukaškem seštevku, pred Eleno Curtoni na tretjem mestu ima namreč 141 točk prednosti, medtem ko četrta Corinne Sutter za tretjo zaostaja le 21 točk. Do konca sezone pa je le še en smuk, in sicer na finalu.

Spodnji del odvozila odlično

Ilka Štuhec je sicer na današnjem smuku v zgornjem delu vozila malce počasneje, po tretjem vmesnem času je imela 10. vmesni čas, spodaj pa je stopnjevala nastop, imela je tudi najhitrejši čas zadnjega odseka in odlično hitrost. To pa jo je popeljalo tik pod zmagovalni oder.

Dekleta sicer v Kvitfjellu znova tekmujejo po 20 letih. Na tem norveškem prizorišču, kjer sicer potekajo moške tekme v hitrih disciplinah, je Boštjan Kline 24. februarja 2017 zmagal kot prvi Slovenec. In to na smuku.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.